Izetbegović priznao poraz: “Da je bilo 9 stranaka protiv mene – uspio bih, ali 11 nisam mogao”

VIJESTI

Bakir Izetbegović, lider SDA te kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine večeras se obratio javnosti, nakon što su stigli nezvanični rezultati prema kojima je pobijedio njegov suparnički kandidat Denis Bećirović, kandidat SDP BiH.

Kada je riječ o izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo visoki predstavnik, Izetbegović je rekao da su “pojačali poziciju HDZ-a”.

“Nametnuti su i mehanizmi deblokade koje smo ovlaš razmotrili, a još ćemo ih analizirati te ćemo reći konačan stav”, naveo je lider SDA.

On je poručio i kako je ovaj rezultat svoje stranke sačuvao.

“Oni koji me žele – žele. SDA će popraviti rezultat, a daleko smo najjača stranka u BiH”, dodao je Izetbegović o komentarima za rezultate.

Prema nezvaničnim informacijama, ova stranka vodi po broju mandata u Parlamentu BiH.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Stranka nije u padu, već u porastu. Kako očekivati da pobijedite 11 stranaka, imaju i ambasade. Da ih je bilo devet, ja bih uspio, ali 11 nisam mogao”, dodao je lider SDA.

Smatra kako je problem koalicioni kapacitet te da na tome ova stranka treba raditi.

Na pitanje novinara o lošem rezultatu po pitanju člana Predsjedništva, Izetbegović je uporno tvrdio kako su bolji rezultati SDA u Parlamentu BiH, te da su tu dobili više glasova nego prijašnjih izbora.

“Za mene je dva i dva četiri”, dodao je lider SDA te je dodao:

“Njih 11 će teško podijeliti plijen, lakše je raditi s jednom strankom nego njih 11”.