IZETBEGOVIĆ U SARAJEVU NAJAVIO POBJEDU: KADA UMREM, ŽELIM DA KAŽU DA SAM DOBRO IŠAO ZA BABOM

U dvorani Vistafon u Sarajevu održan je skup Stranke demokratske akcije čiji je domaćin bio Općinski odbor SDA Novi Grad Sarajevo, na kojem se obratio predsjednik Stranke i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Kako je saopćeno, Izetbegović je u uvodu obraćanja najavio pobjedu SDA na predstojećim Općim izborima, što garantuju skupovi SDA koji su održani u proteklom periodu.

– Zašto će pobijediti SDA? Vidjeli ste naše ljude koji su večeras predstavljeni. Ima li to iko? Kada vam izađu Amor Mašović, Bisera Turković, Safet Kešo, Alma Čolo, onda imate slatke muke ko će nositi listu – kazao je Izetbegović.

Izetbegović je naglasio da će SDA u Kantonu Sarajevo pobijediti zbog svega što je uradila u proteklom periodu, ali i zbog onoga što su obećali, a nisu uradili oponenti.

– Ili FBiH. SDA ima manje ministara od SBB-a i HDZ-a BiH. Mi smo bili motor napretka, uprkos blokadama i problemima koje smo imali. U FBiH ima duplo više stanovnika u odnosu na entitet RS, ali svi ekonomski parametri su tri na prema jedan u korist FBiH. Samo Sarajevo je jače od cijelog entiteta RS. Kada je država u pitanju, dvije trećine ima ova druga strana. Pokušali su da nas zaustave, da kažemo da nam je dosta. Nikada! Moj emanet mlađima večeras je: Nikada! Ne dajte da vas umore – poručio je Izetbegović.

Izetbegović je istaknuo ulogu kadrova SDA koji su se u proteklom mandatu na državnom nivou suprostavljali retrogradnim politikama.

– I ja imam protukandidata. Kakva je razlika između kandidata SDA i ostalih. On je pisao otvorena pisma. Koštalo nas je to oko dva miliona KM. Mi smo pisali historiju. To je ta razlika. Skupilo ih se 11 vidljivih i još 11 iza njih, manje vidljivih, da ih ohrabruju. Da ih je 111, Jedan odlučuje – izjavio je Izetbegović.

SDA je, dodao je, imala odgovor na sve i imat će odgovor na sve, a Bog i narod će podržati one koji pozivaju na mir i koji su dovoljno snažni da vode stvari u pravom smjeru.

– Osim što smo dobri, moramo biti i jaki i sa te pozicije pružati ruke. Moramo natjerati one koji su nas izdali da stanu sa nama u jedan front, da brane državu i da se ne izmiču. Onda ćemo naći sve te divne ljude širom BiH koji žele mir i stabilnost. To SDA nudi. Samo moramo biti jaki, a samo sloga vodi ka snazi – izjavio je Izetbegović.

Govorio je Izetbegović i o svom političkom naslijeđu, ali i naslijeđu osnivača SDA i prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića.

– Kada ja umrem, želim da kažu da sam dobro išao za babom. To je moj cilj. Ni ja izdati ne znam i uradit ću sve da ovaj narod živi u stabilnosti, sigurnosti, u prosperitetu, jednak drugima. Pred izbore se daju obećanja. Napravili smo Platformu koju sada neću čitati. Samo ću obećati da, ako sačuvamo kakvu takvu stabilnost, da će borba protiv korupcije biti kao nikada do sada, da će izgradnja zemlje biti kao nikada do sada, da će reforme ići kao nikada do sada i da će plaće i penzije porasti do kraja mandata 50 posto – poručio je Izetbegović.

Pored Izetbegovića, prisutnima su se obratili i predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Sedin Kahriman, predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad Sarajevo Safet Kešo, nosilac liste SDA za Skupštinu Kantona Sarajevo Mahir Dević, nosioci lista SDA za Parlament FBiH Edin Smajić i Eldar Čomor, te nositeljica liste SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH Alma Čolo, saopćeno je iz SDA.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više