IZUDIN BAJROVIĆ PROZVAO ENISA BEŠLAGIĆA: “Došao je u Sarajevo da tezgari na Danima dijaspore i sad proziva Christiana Schmidta zbog visoke plaće!”

Enis Bešlagić, bosanskohercegovački glumac sa zagrebačkom adresom, skrenuo je na sebe pažnju prije nekoliko dana kada se u video poruci obratio Visokom predstavniku Christianu Schmidtu. U obraćanju Schmidtu koje je uslijedilo nakon njegovog ljutitog govora u Goraždu, u poruci koja je dobila (nezasluženo) veliki odjek u javnosti, Bešlagić se najprije osvrnuo na visoku plaću koju ima Visoki predstavnik.

“…imate finu platu, kažu oko 25 hiljada eura pa ne vidim razlog zašto onako da reagujete, izgubite živce. Smiješno je gledati da neko iz međunarodne zajednice sa tolikom platom pukne, šta bi trebali uraditi naši građani koji jedva preživljavaju“, upitao je Bešlagić Visokog predstavnika.

Potom je glumac sam ponudio i odgovore, prizemne i demagoške, za svoja pitanja.

“Znate zašto? Zato što vi nas tako puštate da živimo i radimo sa svim što se nama dešava. U ratu ste gledali kako se ubijamo međusobno, četiri godine, mogli ste zaustaviti taj rat. Nakon rata ste nam obukli luđačku košulju koja se zove Dejtonski mirovni sporazum. Onda ste 25 godina samo dizali plate, ništa niste rdili… Naša djeca nisu kriva što su odgojena s mržnjom zato što ste vi iz međunarodne zajednice ćutali. I sad ste došli i vi ste pukli za šest mjeseci. Zamislite kako su pukli građani BiH”, kazao je, pored ostalog Enis Bešlagić.

 

Na Bešlagićevo obraćanje Viskom predstavniku reagirao je poznati bosanskohercegovački glumac Izudin Bajrović koji je na svom Facebook nalogu napisao:

“Dakle, kolega Bešlagić je došao u Sarajevo kako bi vodio Dane dijaspore u Hastahani. Znači, plaćen put, dnevnice, honorar, troškovi goriva, neka mašallah. Usput je svratio do OHR-a da poruči Šmitu kako se ne smije nervirati jer ima visoku platu. I poruči kako smo se mi međusobno ubijali a Šmit nije reagovao i Šmitovi i oni koji nisu Šmitovi. I šta je kolega Bešlagić uopšte htio da kaže? Zaista nisam shvatio”.

Inače, Enis Bešlagić je tokom agresije na BiH, “kada smo se četiri godine međusobno ubijali” otišao iz rodnog Tešnja u Njemačku gdje je živio do kraja rata. Posljednjih desetak godina Bešlagić sa porodicom uglavnom živi u Hrvatskoj.

(SB)

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SVANULO JOJ NAKON ZORE: Kukala da je u Sarajevu premalo svinjetine, a previše Arapa, pa je Čović nagradio ministarstvom kulture i športa (VIDEO)

Sanja Vlaisavljević, nekada profesorica filozofije, logike i sociologije u jednoj sarajevskoj gimnaziji i ekspertica za kulturu dijaloga, svojim namjernim izjavama Pročitaj više

HLADAN TUŠ IZ WASHINGTONA: Blinken se obratio direktno Dodiku – “Ti si na autoritarnom putu Vladimira Putina!”

State Department, kojeg zastupa ambasador Murphy, nastavlja se zalagati za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani Bosne i Hercegovine Pročitaj više

Klanjao je na moje oči 5 puta dnevno: Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam, a bivša tašta otkrila zašto je to uradio…

"Klanjao je na moje oči pet puta dnevno"! Dejan Dragojević četiri godine u islamu, a Dalilina mama prva otkrila da Pročitaj više

Tamara Đurić sramno izvrijeđala Dejana zbog promjene vjere: “Stoko! Koga boli uho šta je Ramazan? Poturica je gori od Turčina!”

Vijest da je pobjednik pete sezone rijalitija ''Zadruga'' Dejan Dragojević priznao da je prešao u islam i otišao u Meku Pročitaj više