Kategorije
VIJESTI

Jako žestoka reakcija iz SDP-a: “Dokaz intenziviranja prljavih udara na Denisa Bećirovića”

Iz SDP-a su se oglasili saopštenjem za javnost pod naslovom “Lažne internet stranice dokaz intenziviranja prljavih udara na Denisa Bećirovića”.

Prenosimo ga u cijelosti.

“Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine obavještava javnost da je uočena pojava kupovine nekoliko internet adresa/domena sa imenom dr. Denisa Bećirovića, kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Uočljivo je da je to učinjeno od strane osoba koje nemaju nikakve veze sa kandidatom. Dodatno je indikativno da su sve ove stranice kupljene nakon što je Bećirović najavio prihvatanje kandidature za člana Predsjedništva BiH.

Prema raspoloživim informacijama osnovana je sumnja da se radi o osobama bliskim našim političkim protivnicima.

Zbog mogućnosti da se internet domene koje sadrže ime dr. Denisa Bećirovića zloupotrijebe na način da se pojave lažne internet stranice sa sadržajem čija je svrha obmanjivanje javnosti i širenje lažnih vijesti, poduzete su odgovarajuće aktivnosti.

Odlučni smo da ne dopustimo bilo kakvu zloupotrebu i preduzeti ćemo sve zakonske radnje kako bi one koji to eventualno pokušaju spriječimo i sankcioniramo u skladu sa zakonom.

Želimo još jednom napomenuti kako dr. Denis Bećirović kao kandidat ujedinjene opozicije u ovoj kampanji neće imati posebnu internet stranicu.

Opredjeljenje zajedničkog predsjedničkog kandidata je da, kao i do sada, sa građanima dominantno komunicira direktno, oči u oči.

SDP BiH i naši partneri nemaju potrebu niti smo ikada pribjegavali sličnim nečasnim radnjama. Kreiranje lažnih domena sa imenima protivkandidata spada u najgore oblike prljave kampanje.

SDP BiH je prepoznao veliki broj elemenata prljave kampanje kojima se služe oni koji su svjesni da je njihova mračna vladavina od oktobra stvar prošlosti, a da za Bosnu i Hercegovinu konačno sviće dan.

U političkom blatu se nemamo namjeru valjati, ali na svaku laž o Denisu Bećiroviću odgovaraćemo istinom o onima koji iznose laži”, navodi se u saopštenju SDP-a.