Jasna Sliško zaplakala u studiju i poručila: ‘Tri prsta se ne mogu podizati pod zastavom BiH’

Jasna Sliško, selektorica ženske U14 reprezentacije Bosne i Hercegovine, sinoć je gostovala na Face TV.

Podsjestimo, Jasna Sliško, selektorica ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za pionire, našla se na meti medija iz Republike Srpske i Srbije nakon što su je optužili zbog navodnog mobinga nad djevojčicama srpske nacionalnosti.

Podsjetimo, košarkaški klubovi Feniks i Mladi Krajišnik optužili su selektoricu da je “zaprijetila da će im odsjeći ruku ako poginu tri prsta”.

Osim toga, navodno, uzimala im je mobitele te čitala poruke, a kasnije ih tjerala da gledaju film o genocidu u Srebrenici, što je ona odlučno demantirala i nazvala – notornim lažima.

“Ništa od toga nije tačno. To su sve notorne laži. Nikada u životu nisam spomenula Srebrenicu, a kamoli da smo gledali taj film. Niti sam vidjela, niti sam zabranila krštenje na utakmicama. Djevojčice jesu dizale tri prsta. Jedna djevojčica iz kluba Feniks je na treninzima pokazivala tri prsta, ne na utakmicama. Ja sam na prvom okupljanju rekla djeci da nema obilježavanja nikakvih vjerskih obreda.

Djevojčica je pokazivala na treningu tri prsta, mi smo rekli navečer na treningu da to nije okej, da je to nacionalni pozdrav Srbije. Rekla sam djevojčici da će sutra, kada podignemo zastavu Bosne i Hercegovine, koja će se objaviti, i djevojčica će mahinalno podignuti tri prsta – neće niko osuditi djevojčicu, nego nas”, izjavila je Sliško za Face TV.

Zatim je nastavila:

“Ona će dići ta tri prsta, ne da isprovocira nas, nego što joj je naređeno da tako uradi. Ona poštuje Srbiju, i treba, ali dok je u BiH, treba da poštuje i BiH. To sam ja rekla. Tri prsta su bila problem jer smo primijetili da su pojedine djevojčice prilikom intoniranja himne bila okrenute kontra naše zastave, iako sam ja upozorila prije da moraju biti okrenute ka zastavi, ma koja zastava je u pitanju, a kada je naša himna odnosno zastava u pitanju, da moramo staviti ruku na srce. Ko zna da pjeva, ko ne zna neka presluša i ako može da nauči.

Stojim iza toga da sam rekla za tri prsta da ne može podizati dok je pod zastavom BiH dok je sa mnom na okupljanju. Kada ode u klub, neka podiže koliko želi”, ispričala je Sliško.

U toku sinoćnjeg gostovanja, Jasna je u studiju Face TV-a raširila zastavu Bosne i Hercegovine, a u jednom momentu je i zaplakala.

Pogledajte gostovanje Jasne Sliško koje je izazvalo velike emocije kod građana i dobila ogromnu podršku:

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
POTRESNA ISPOVIJEST OCA NASTRADALOG EDINA ZEJĆIROVIĆA: “UBICE SU SE HVALILE TIME ŠTA SU EDINU SVE URADILI”

Sudski postupak koji se vodio protiv ubica Edina Zejćirovića u potpunosti je okončan. Prema pravosnažnoj presudi, dvojici ubica smanjena je Pročitaj više

CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više