JE LI KONAKOVIĆ OKUPIO PRELETAČE IZ SOCIJALDEMOKRATA BiH: Članovi SD-a iz Lukavca samoinicijativno pristupili koaliciji sa Trojkom

VIJESTI

Članovi Socijaldemokrata BiH iz Lukavca koje je predvodio gradonačelnik tog grada Edin Delić danas su potpisali koalicioni ugovor u Sarajevu sa Trojkom koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka. Međutim, stigao je demant Socijaldemokrata BiH koji su ovaj potez Delića protumačili kao samoinicijativan.

“Socijaldemokrate BiH demantuju medijske natpise i špekulacije da su pristupile tzv. “Trojci” koju čine Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija, Naša stranka i drugi. Očito da se radi o samoinicijativnom potezu dijela rukovodstva Gradske organizacije SDBiH Lukavac, predvođenom od strane gradonačelnika Edina Delića. Također, obavještavamo javnost da će organi SDBiH u skladu sa Statutom SDBiH zauzeti stavove po ovom pitanju, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, stoji u saopćenju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Podsjećamo, predsjednik Naše stranke Edin Forto izjavio je danas da su se Socijaldemokrati BiH iz Lukavca priključili “grupi stranaka koja ima namjeru graditi bolju državu”.

“Ovim okupljanjem prestaje trgovina mandatima u Tuzlanskom kantonu”, istakao je premijer Forto na pres-konferenciji predstavnika stranaka potpisnica Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima Bosni Hercegovini i predstavnika Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH Lukavac.