Jelena Trivić “podiže prašinu” nakon gostovanja predsjednika CIK-a kod Hadžifejzovića: “Još jedno javno priznanje!”

VIJESTI

Kandidatkinja za predsjednika Republike Srpske na proteklim izborima i potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić “podigla je prašinu” nakon gostovanja Suada Arnatuovića, predsjednika CIK-a u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifjezovićem.

Iznijela je teške optužbe na račun ovog čovjeka, ali i institucije CIK-a.

“Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci.

Kako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova.

To bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili “golim okom” ta razlika smanjena za 13.000 glasova”, navela je ovo Jelena Trivić.

Trivić je objavila i video zapis dijela gostovanja predsjednika CIK BiH u emisiji.

“Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik,

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem,

te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gdje prvobitno nisu bile.

Da li to znači da sad CIK falsifikuje rezultate?! – pita Trivić.

Ona ističe da je to još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

“Ovo je rekao sam predsjednik CIK. Pored sjednice CIK koja je bila kontroverzna, čudna, nestvarna, sjednice u kojoj se nevažeći izborni proces prikazuje važećim rezultatima, ovo gostovanje je dodatni šamar cijeloj Republici Srpskoj – istakla je Jelena Trivić.

Pogledajte video koji je objavila.