JOE BIDEN NE VJERUJE U IDEJE KOJE SLUŠA I ČITA: “Ideja da Kina pregovara o ishodu rata…”

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da je neracionalna ideja da Kina pregovara o ishodu rata u Ukrajini, nakon što je Peking objavio prijedlog mirovnog plana za taj konflikt.

“Ruski predsjednik Vladimir Putin mu aplaudira, pa kako može uopšte da bude dobar?”, rekao je Biden na prvu godišnjicu rata.

On je dodao da u kineskom mirovnom planu nije vidio ništa što bi sugerisalo da postoji korist za bilo koga drugog osim za Rusiju.

“Ideja da će Kina pregovarati o ishodu ovog potpuno nepravednog rata za Ukrajinu jednostavno nije racionalna”, rekao je predsjednik SAD u intervjuu stanici ABC News.

Kina u svom planu poziva obje strane da postepeno deeskaliraju konflikt i upozorava protiv upotrebe nuklearnog naoružanja.

Biden je ponovio komentare da za sada neće poslati avione “F-16” Ukrajini i dodao da ti avioni trenutno nisu potrebni ukrajinskom predsjedniku Vladimiru Zelenskom.

 

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više