Kategorije
VIJESTI

Jovanović: Srbima obraz da vratimo tako što ćemo o genocidu i grijehu reći istinu

Lider srbijanske Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović zbog zdravstvenih problema nije mogao biti prisutan u Potočarima, ali je putem društvenih mreža poslao poruku povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

“Uprkos svemu, svim koronama i svim njihovim posljedicama, koje su me spriječile da samo mislima, a ne i prisustvom budem u Potočarima, više nego ikad želim svima da poručim da i danas, uprkos svih 27 godina, dugih kao vječnost i dalje postoje, samo nijema većina, lajave zvijeri i mi.

Umjesto većine da govorimo, svijet zvijeri u pakao da otjeramo, svaku majku, ćerku, sestru i suprugu Srebreničkih mučenika od zla da čuvamo, Srbima obraz da vratimo tako što ćemo o genocidu i grijehu počinjenim u naše ime reći istinu, o pojedincima koji su odgovorni, ali i o nama koji smo im dozvolili da postanu naša slika i prilika.

Mir i spokoj svakoj kosti pod nišanom u Potočarima, porodici, narodu i prijateljima koji se danas pred njima klanjaju, vječno prokletstvo dželatima iz mog naroda, koji su Bošnjake ubijali i nas Srbe za vječnost time žigosali, snaga mome narodu da se sa istinom suoči, od sopstvenog zla oslobodi i tako našoj djeci čist obraz ostavi… Odustaćemo Nikad!”, napisao je Čedomir Jovanović.

federalna.ba