KALABUHOV UPUTIO KRITIKE ČLANU PREDSJEDNIŠTVA BiH: “Bećirović će se sramiti svojih izjava”

On je na zvaničnoj stranici ruske ambasade u BiH naveo da Bećirović “prema Ustavu BiH nema pravo da govori u ime svih građana u BiH, pa ni svih Bošnjaka”, ističući da je “sve više uvjeren da ovaj političar na izborima nije pobijedio glasovima podrške, već onih koji su bili protiv drugog kandidata”.

Ruski ambasador u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov oštro je danas kritikovao izjavu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića o ruskoj invaziji na Ukrajinu, ocijenivši da će se Bećirović “sramiti svoji izjava o Ukrajini kada stekne više mudrosti”.

“Ubijeđen sam da će se Bećirović, s obzirom na to da je još mlad političar, kad bude stekao više mudrosti posramiti današnjih riječi – prizemnih, ali apsolutno neistinitih i u formalnom i u providentnom smislu”, rekao je Kalabuhov.

On je na zvaničnoj stranici ruske ambasade u BiH naveo da Bećirović “prema Ustavu BiH nema pravo da govori u ime svih građana u BiH, pa ni svih Bošnjaka”, ističući da je “sve više uvjeren da ovaj političar na izborima nije pobijedio glasovima podrške, već onih koji su bili protiv drugog kandidata”.

 

“Od osobe koja pokušava da operiše pravnim pojmovima mogla bi se očekivati dublja, objektivnija i konačno, više ljudska analiza situacije u Ukrajini, kao i razloga koji su doveli do iznuđene, ali pravedne reakcije Rusije. Umjesto toga, samo je ponavljanje licemjernih zapadnjačkih slogana”, naglasio je Kalabuhov.

Dodao je da “značajan broj Bošnjaka s kojima svakodnevno komunicira razumije šta se dešava i Rusiji želi pobjedu nad neonacističkim režimom u Kijevu, koji njeguje Zapad”.

Ruski ambasador je naglasio da stav člana Predsjedništva BiH doživljava isključivo kao njegovo mišljenje.

Bećirović je povodom godišnjice ruske invazije na Ukrajinu saopštio da snažno osuđuje politiku predsjednika Rusije Vladimira Putina, pozvavši na okončanje invazije na suverenu i nezavisnu državu Ukrajinu, uspostavljanje mira i poštovanje međunarodnog prava.

“Kao član Predsjedništva BiH, još jednom osuđujem rusku agresiju na Ukrajinu. Mi u BiH dobro znamo šta donosi agresija i rat i koliko je važan mir”, napisao je Bećirović.

On je pružio podršku predsjedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom i narodu Ukrajine.

“BiH se zajedno sa slobodnim i demokratskim svijetom solidariše sa ukrajinskim narodom u borbi za slobodu”, naveo je Bećirović.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više