KAP JE PRELILA ČAŠU: Zabranjeno emitovanje jutarnjeg programa televizije Pink

Savjet Agencije za elektronske medije Crne Gore zabranio je emitovanje programskog sadržaja “Novo jutro” srbijanske režimske televizije Pink na šest mjeseci, a u okviru koje je u subotu emitovan skandalozan programski sadržaj koji se odnosio na avgustovsku tragediju na Cetinju, prenose crnogorski mediji.

Odluka je donijeta na današnjoj elektronskoj sednici.

U prvom pokušaju na sjednici održanoj u utorak nisu bila prisutna dva člana Savjeta.

Današnjoj elektronskoj sjednici prisustvovalo je četvoro od pet članova Saveta AEM. Odluku o zabrani emitovanja podržalo je njih troje – Milan Radović, prof. dr Andrijana Nikolić i Edin Koljenović. Uzdržan je bio predsjednik Savjeta AEM Branko Bošković.

Rajko Todorović nije učestvovao na elektronskoj sednici zbog tehničkih problema.

Podsjetimo, u pomenutom programskom sadržaju televizije Pink, koji je emitovan i u Crnoj Gori, na spekulativan i senzacionalistički način izvještavano je o tragediji na Cetinju, tokom koje je Vuk Borilović ubio 10, a ranio šest sugrađanki i sugrađana, nakon čega je i sam ubijen.

Inače, ovaj program, kao i dobar dio programa režimskih televizija u Srbiji, obiluje skandaloznim nacionalističkim i senzacionalističkim sadržajem, česti gosti su ratni zločinci, velikosrpski nacionalisti i pseudo stručnjaci za razne oblasti od historije pa do medicine.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više