KARDINAL PULJIĆ PORUČIO MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI: “Preživjeli smo Turke i komuniste pa ćemo i vas jer smo žilav narod!” (VIDEO)

VIJESTI

“Preživjeli smo Turke i komuniste pa ćemo i vas jer smo žilav narod”, naglasio je gostujući u emisiji Kompas mostarske televizije HB kardinal Vinko Puljić, nadbiskup i metropolit u miru Vrhbosanske nadbiskupije. Kardinal je u emisiji pojasnio kako je to poručio međunarodnom zvaničniku koji mu je rekao “ili ćete se asimilirati ili nestati”.

Na manipulativnu konstataciju voditelja emisije da iz “dijela političkog Sarajeva” stižu poruke “da Hrvati nemaju pravo birati ni biti birani i da mogu stati u dva željeznička vagona”, Puljić je kazao:

“To je vrijeđanje. Slušam dat će nama Hrvatima prava – zašto meni davati ono što mi pripada?“, rekao se kardinal Puljić te objasnio kako moraju priznati ono što je ljudima Bogom dano kao čovjeku, vjerniku i narodu.

“Treba ljudski sjesti i jednakopravno se dogovoriti”, kazao je.

Osvrnuo se i na “prebrojavanje” o kojem je govorio reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović i kazao kako mu je žao “jer je time Kavazović zatvorio vrata normalnom dijalogu”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Moramo shvatiti da on i svi drugi vjerski poglavari, pravoslavni, židovski, muslimanski, moramo zajedno živjeti pod nebeskom kapom”, kazao je kardinal Puljić.

“Važno je da znamo ispravno vjerovati i ispravno se Bogu moliti”, rekao je Puljić. Istaknuo je kako su na taj dan obuhvaćeni svi oni koji su se u životu ostvarili u ljubavi Božjoj, koji su postigli život vječni.

“Crkva slavi proslavljenu Crkvu, a na Dušni dan trpeću Crkvu – duše u čistilištu. Mi na zemlji smo putujuća Crkva. Nama putnicima svi ti proslavljeni ljudi su smjerokaz kako i mi jednoga dana trebamo postići taj doživljaj”, rekao je kardinal Puljić.

Cijeli intervju pogledajte u video prilogu: