KARLEUŠA ‘SATRALA’ ARKANOVA SINA: ‘Veliki vjernik koristi Boga i državnu zastavu kao izgovor za pozivanje na netoleranciju’

Srpska pjevačica Jelena Karleuša još je jednom javno stala u obranu tamošnje LGBT+ zajednice, prozvavši pritom Veljka Ražnatovića, 25-godišnjeg sina Cece i Željka Ražnatovića. Veljko je, naime, žestoki protivnik održavanja beogradske Parade ponosa.

Karleuša je povukla paralelu između Veljka i modnog dizajnera Harrisa Reeda. Isto su godište, ali tu, piše pjevačica, prestaju sličnosti.

“S lijeve strane, na naslovnoj strani “Harpers Bazara” vidimo momka koji se zove Harris Reed. On je modni dizajner čiji radovi su izloženi u čuvenom kraljevskom muzeju u Londonu. Otac mu je čuveni Oscarom nagrađeni producent Nicolas Reed. Harris ima 25 godina i izjašnjava se kao gej i gender fluid osoba”, napisala je Karleuša na Instagramu.

 

“S desne strane, na ulici, s vjerskim obilježjima na odjeći i srpskom zastavom u ruci, vidimo momka koji se zove Veljko Ražnatović. Po zanimanju je boksač, bez većeg sportskog uspjeha. Otac mu je bio ozloglašeni ratni zločinac i profiter, vođa paravojne jedinice i notorni kriminalac Željko Ražnatović. Veljko ima 25 godina i izjašnjava se kao strejt muškarac i veliki vjernik”, dodala je uz Veljkovu fotografiju.

Foto: Instagram

“Dva momka, istog godišta i to je manje više sve što im je zajedničko. Između njih je užasan kulturološki, sociološki i fenomenološki jaz. Harris poziva na toleranciju u svojim javnim istupanjima, na ravnopravnost i ljubav. Veljko koristi Boga i državnu zastavu kao izgovor za pozivanje na netoleranciju prema LGBT zajednici, zabranu i odbacivanje svega što se razlikuje od njega”, napisala je pjevačica.

“Da Harris živi u Srbiji, bio bi napadan, omalovažen, ismijavan i uskraćen za osnovna ljudska prava. Da Veljko živi u Americi (hipotetički govoreći jer je čitavoj obitelji Ražnatović doživotno zabranjen ulaz u SAD) bio bi u zatvoru zbog svojih fašističkih stavova, zbog govora i djelovanja koja pruzrokuju nasilje nad drugim ljudima”, dodala je.

 

“Harris se nije izjasnio po pitanju vjere i ne koristi je u službi svojih javnih istupa. Veljko je radikalni ortodoks. Riječ Bog koristi kako bi kaznio one koji su po njegovom mišljenju “bolesni” i poziva Boga da ih “vrati na pravi put”… Nejasno je u kom dijelu pravoslavlja i generalno kršćanstva Bog uskraćuje prava i pravi razliku između ljudi na osnovu seksualnog opredjeljenja, tako da je riječ o Veljkovom subjektivnom tumačenju religije”, istaknula je pjevačica.

“Njegova interpretacija religijskih zakona je čista zloupotreba i zamjena teza kada je riječ o primarnoj službi vjere, a to je milosrđe, ljubav, tolerancija, suživot i opraštanje”, napisala je na društvenim mrežama.

“Harris je 2021. godine u godišnjem odabiru za najuspješnije od strane “GQ” magazina, izabran za “Čovjeka godine”. Veljko će vjerojatno i dalje nositi naopako srpsku zastavu i hodati ulicama uskraćujući pravo drugima da rade isto i čineći da Srbija bude nesigurna zemlja za sve svoje građane. Skoro je sigurno da neće biti na naslovnim stranama kao čovjek godine, ali će i dalje uživati medijski imunitet bez ikakve osude njegovih anti-demokratskih i anti-ljudskih stavova”, dodala je.

 

“U Srbiji ni jedan medij nije osudio pozive na linč pripadnika LGBT zajednice iako su oni građani sa istim pravima na život i rad, po zakonu i Ustavu ove zemlje. Mnogi urednici medija su pripadnici LGBT zajednice. U Srbiji je takozvana “Parada ponosa” otkazana iz sigurnosnih razloga”, zaključila je Karleuša.

Ražnatović, inače sin osuđenog ratnog zločinca, sudjelovao je u povorci u kojoj su neki građani Beograda iskazali nezadovoljstvo zbog postojanja Parade ponosa. “Živjela Božja Srbija”, napisao je Ražnatović pored fotografije na kojoj nasred ulice nosi srpsku zastavu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Malinar Hodžić na suđenju prozvao Bursaća, ovaj mu uzvratio: Kad vas ovakav ološ napada znajte da radite dobru stvar!

Fikret Hodžić, vlasnik firme „Srebrna malina“ i jedan od optuženika u slučaju „Respiratori“ za višemilionski kriminal u završnoj riječi na Pročitaj više

EVO KOLIKO KO ZARAĐUJE U NJEMAČKOJ: SVE PLATE NA JEDNOM MJESTU

Iako je rast plata posljednjih godina usporio i u ovoj zemlji Godinama unazad Njemačka važi za najjaču ekonomiju. Zato i Pročitaj više

POLICAJAC OBAVIO VELIKU NUŽDU ŠEFU U KANCELARIJI

Nedavno je došlo do neugodnog incidenta u PU zagrebačkoj, javlja Telegram. Naime, jedan policajac nezadovoljan svojim šefom obavio je veliku Pročitaj više

NE PRESTAJU REAKCIJE NA KRIVIČNI ZAKON RS: BLAGOVČANIN TVRDI DA ĆEMO IMATI MINI BJELORUSIJU UNUTAR BIH

Usvajanje nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona RS kojim se kriminalizuje kleveta i uvreda u Narodnoj skupštini RS Pročitaj više