Kategorije
VIJESTI

KO ĆE IZ SARAJEVA PORUČITI PUTINOVOM “BIJESNOM PSU”: “MARŠ, PSETO JEDNO”?! Kadirov objavio snimak na kojem se smIje i prijeti Zelenskom: “U NEVOLJI SI”

Čečenski vođa Ramzan Kadirov je objavio snimak na društvenim mrežama na kome se smije na izjavu ukrajinske strane da se ruska vojska navodno povlači u pravcu Sjeverodonjecka.

 

 

Čečenski lider Ramzan Kadirov, koji se vratio nedavno iz Moskve gdje se sreo s Vladimirom Putinom i predstavnicima ruske vlasti, oglasio se preko svog Telegram kanala preko kojeg komunicira sa svojom publikom.
 

U svom obraćanju Kadirov je prenio utiske iz Moskve gdje se govorilo o nastavku rata i učešću čečenskih jednica koje se bore u regiji Donbasa i Luganska, kao i oko Harkiva, ali je uputio i ozbiljnu prijetnju ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.

“U vrlo bliskoj budućnosti, kao što sam i ranije rekao, ruske snage će koristiti novu taktiku i svakodnevno postizati efikasnije i brže rezultate u izvođenju specijalne operacije.

Kao potvrdu svojih izjava objavit ću video-dokaze uništavanja nacista, đavola i ukrajinske okupacione opreme. Za razliku od banderovske hunte koja daje samo usmene izjave i bijlježi događaje u neutralnoj pozadini, a koja je dobro uspjela, ja neću samo pričati, već pokazati i dokazati činjenice”, rekao je Kadirov u svom obraćanju video porukom i dodao:

“Ovo je tek početak! Ovo je cvijeće, uskoro će biti bobica. Sotone, banderovci i nacisti – očekujte iznenađenja!”, a zatim završio svoje obraćanje prijetnjom: ‘”Upozoravam Zelenskog posljednji put! Podignite ruke, izađite na trg i recite: ‘Ne pucajte, predajemo se- U suprotnom, u nevolji si”, piše net.hr.

(TBT)