KO ŠTITI DVOJICU POLICAJACA OPTUŽENIH ZA SILOVANJE MALOLJETNICE?

Glavni pretres protiv optuženih policajaca Prve PU PS Bihać odgođen na neodređeno vrijeme jer se oštećena nalazi na liječenju. Izvori Žurnala otkrivaju da je kod maloljetnice dodatni strah izazvalo to što optuženi i dalje patroliraju ulicama Bihaća, a povremeno su se znali u automobilima provozati i pored njene kuće

 

Dvojica policajaca Prve PU PS Bihać I.B. i A. K., iako su optuženi za višestruko silovanje maloljetnice, nisu suspendovani sa svojih radnih pozicija do okončanja sudskog procesa koji se vodi protiv njih, saznaje Žurnal iz svojih izvora.

„Radi se o ozbiljnoj optužbi i bez obzira na presumpciju nevinosti optuženi su trebali biti suspendovani do okončanja glavnog pretresa. Odgovorno tvrdim da oni i danas rade“, tvrdi isti izvor.

U MUP-u Unsko-sanskog kantona su ignorisali naš službeni upit da li je vođen disciplinski postupak protiv ove dvojice policajaca, te zbog čega nisu suspendovani.

UŽAS U VIKENDICI

Radi se o događaju koji se dogodio u novembru i decembru 2020. godine, a oštećena maloljetnica je u to vrijeme imala 15 godina. Žurnal je u posjedu potvrđene optužnice u kojoj su izneseni šokantni detalji. I.B. je tprvi stupio u kontakt sa maloljetnicom i dogovorio da A.K. dođe po nju i doveze je u svoju vikendicu. Čim je sjela u automobil A.K. ju je natjerao da ga oralno zadovolji. Po dolasku u vikendici natjerali su je na spolni odnos sa obojicom.U optužnici se navodi da su nakon toga pozvali još trojicu taksista i žrtva je natjerana na spolni odnos sa dvojicom. Optuženi su vikendicu napustili tek kada je žrtvi pozlilo.

No, to nije sve. Prema optužnici, dvojica optuženih su poslali po maloljetnicu i početkom decembra. Dvojica njihovih kolega su je dovezli u istu vikendicu, gdje su joj optuženi stavili lisice na ruke i opet je silovali. Druga dvojica nisu željeli s njom imati seksualne odnose, stoji u optužnici.

Žurnal iz svojih izvora saznaje da se istraga prvobitno vodila protiv četiri osobe, ali je optužnica na kraju podignuta samo protiv I.B. i A.K. Osnov sumnje proizilazi iz iskaza oštećene, svjedoka, fotodokumentacije, nalaza i mišljenja timskog vještačenja kojim je potvrđena autentičnost iskaza oštećene, te ostalih dokaza.

NASILNICI U PATROLI

Tokom istrage I.B. nije iznosio svoju odbranu, dok je A.K. sve negirao. Sudski proces koji se protiv njih vodi u Kantonalnom sudu u Bihaću nedavno je odgođen na neodređeno vrijeme jer se oštećena maloljetnica trenutno nalazi na liječenju.
Naši izvori otkrivaju da je dodatni strah i nesigurnost kod nje izazvalo i to da su optuženi policajci, nakon svega, u automobilima prolazili pored njene kuće. Također, maloljetnica ih je viđala u gradu tokom njihovih smjena piđe Žurnal.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više