KOD NAS JE SVE MOGUĆE: RIZO DOBIO DONACIJU, PA MU SAD OD PENZIJE ODBIJAJU RATE

Da je sve moguće u Brčkom pokazuje i primjer Rize Krake iz ovoga grada koji, prema presudi lokalnog Suda, prema njegovoj tvrdnji mora vratiti donaciju za popravak porodične kuće u naselju Meraje u iznosu od 10.000KM.

Njegov tekst, uz minimalne korekcije prenosimo u cijelosti:

Zovem se Rizo Krako rođen sam 1959.godine u Brčkom. Živim u naselju Meraje u kući za koju sam dobio donaciji i u kojoj živim cijeli život uz izuzetak ratnog perioda kada sam bio u izbjeglištvu kao i većina Brčaka.

Rješenje za povratak sam dobio 2000. godine majstori su mi osposobili kuću za stanovanje i doselio sam se 31.03.2001. od tada tražim donaciju koju sam dobio 2010. godine sada mi je kuća jadna od najljepših na Merajama.

Iz nekog, meni nepoznatog razloga Sud mi je blokirao račun u banci i evo od marta 2021.godine mi odbijaju rate za donaciju koju sam dobio za rekonstrukciju kuće iako sam cijelu donaciju uložio u kuću- napisao je Krako.

Kuća za koju je Krako dobio donaciju koju sada vraća

On je napomenuo da je 2015.godine imao moždani udar, koji je prouzrokovao otkazivanje desne ruke i noge.

U težnji da od nadležnih saznamo zbog čega se sve ovo dogđa uputili smo pitanja, no odgovor nismo dobili iako prošlo 19 dana od našeg upita piše Otisak.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više