KOD VUČIĆA JE UVIJEK DRAMA: “Pred nama je najteža godina koja donosi sukobe i nemire; Mislim i na ugroženost naroda…”

VIJESTI

Sad je kod njega sve u sklopu predizborne kampanje, u kojoj se on predstavlja kao mirotvorac..

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da je pred Srbijom i pred svijetom najteža godina u novijoj historiji, godina koja donosi sukobe i nemire, zbog čega je “najvažniji zadatak Srbije sačuvati mir”.

“Kada to kažem, mislim i na ugroženost naroda na Kosovu i u Republici Srpskoj i uopće u regiji. Zato mislim kako je od značaja da svakoga dana dođemo do zajedničkog imenitelja kako svoju slobodu, zemlju i budućnost sačuvati”, rekao je Vučić na obilježavanju 182. obljetnice Srpske akademije nauka i umjetnosti.

Tom prilikom Vučić je govorio o važnosti kompromisa, kojim bi bilo ostvareno “da se država ne odrekne ni svog  teritorija, ni svog naroda”, naglasivši kako treba čekati “povoljnije prilike u svijetu kako bi istina izašla na vidjelo”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“Danas sa sigurnošću mogu kazati kako bez obzira na težinu problema s kojima se suočavamo, na veličinu i snagu pritisaka koji će biti samo veći u idućem razdoblju da uvijek moramo težiti kompromisu, ali se ne smijemo odreći onoga što je naše, ne smijemo se odreći ni međunarodnog javnog prava, ni našeg teritorija, ni našeg naroda”, istaknuo je Vučić.

On je između ostalog rekao da su političari promjenjiva stvar, a da su Srpska akademija nauka i umjetnosti, Srpska pravoslavna crkva i država Srbija, iznad svega.

Vučić je obećao finansijsku pomoć u obnovi zgrade Akademije nauka i umjetnosti i ponovio da Srbija ulaže u nauku i umjetnost, muzeje, filmove, kao i da će nastaviti vraćati remek djela u Srbiju novcem građana.