Kategorije
VIJESTI

KOMŠIĆ IZ STUTTGARTA: “Amerika, kolika god da je sila, nije postojala kad je…” (VIDEO)

U Stuttgartu je večeras održana tribina Bosna i Hercegovina jučer, danas, sutra.

Na ovoj tribini predavač i gost je bio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Sve polazi od ljudi, od pojedinca i od toga da država i sistem štite pojedinca. Tako ćeš zaštiti i Srbe i Hrvate i Bošnjake i sve ćeš tako zaštititi jer štitiš čovjeka kao čovjeka. A ne na ovom dijelu teritorije ćeš ti štititi crnce, na ovom teritoriju bijelce i šta će se onda desiti? Uvijek će se neko buniti da ga manje štite i tražiti svoja prava.

I kada ja to kažem ljudima, oni meni kažu sve si ti u pravu, ali znaš, vaš je sistem takav, pa zbog toga ga i treba mijenjati. Šta vam je, pa nismo mi neki divljaci, ne žive u BiH plemena.

Ako ništa, BiH ima tradiciju dužu od većine zemalja na ovom svijetu. Pa vidite SAD. Kolika god su sila nisu postojale kada je postojala BiH, pa većine država u Evropi nije bilo, kada je postojalo bosanskohercegovačko kraljevstvo, ne kažemo mi to da bi veličali našu prošlost, nego su to historijski fakti. Toliko stotina godina mi imamo državu, nekada manje, nekada više, bili smo pod okupacijom, ali smo je sačuvali i postoji evo dan danas”, kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

U znak zahvalnosti, Nermina Zolj je članu Predsjedništva BiH uručila poklon u ime organizacionog tima za obilježavanje genocida u Srebrenici. Sliku centra Los Rosales iz Mostara, kao i majicu s motivima Srebrenice.

 

Napišite Komentar..