Komšić kod Hadžifejzoviča direktno i bez pardona: “To je ono što žulja Čovića i Dodika. Suština priče – ko će biti mandatar, jer predsjedavajući Vijeća ministara je dosta jaka funkcija”

VIJESTI

Kandidat koalicije Demokratska fronta – Građanski savez za Predsjedništvo BiH i aktuelni član te institucije Željko Komšić gostovao je u emisiji Centralni dnevnik Face televizije i poručio

“Nadam se da mogu i četvrti put u Predsjedništvo, sve ovisi o ljudima u ovoj zemlji.”

“Moramo mi u Sarajevu biti jedinstveni i znati šta hoćemo. Ako se mi udružimo ovdje i pokažemo šta mi hoćemo, bit će lakše. Mislim na ljude koji sebe i stranke tituliraju probosanskim.”

Poručuje da je bh. politici imanentno licemjerje.

“Za BiH je sada bitnije 2:1 za BiH u Predsjedništvu nego 2018. Bježao sam od te priče, ali me stanje natjeralo da shvatim da je to sada bitnije”, istakao je.

Kako kaže, bitno je da bude 2:1, samo da ne bude u korist onih koji ne doživljavaju ovu zemlju, već u korist onih koji bi da ovu zemlju sačuvaju, pa čak i da ljudima poput Dodika ostane prilika da žive u ovoj zemlji.

“U kakvoj situaciji se nalaze Oružane snage BiH, one su izvrzne. Od 5 ocjena, oni su dobili 3 odlične i dvije vrlodobre na NATO ocjenjivanju.

Bitno je kako se komanduje u diplomatiji, u kontaktima s međunarodnim zvaničnicima…ima mnogo stvari gdje je odnos snaga u Predsjedništvu bitan, ali kada govorimo o onom što Čović i Dodik pričaju, vrlo je bitno ko će biti mandatar, jer Predsjedništvo odlučuje o tome prostom većinom 2:1.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

To je ono što žulja Dragana Čovića i Milorada Dodika. To je igra o kojoj se sada govori i na šta igra i Čović, jer bi sad Hrvat po nekom prećutnom redu trebao biti Hrvat mandatar, nigdje ne stoji da treba biti iz HDZ-a. Što se mene tiče može biti i iz reda ostalih.

To je suština priče – ko će biti mandatar, jer predsjedavajući Vijeća ministara je dosta jaka funkcija. Čović je trenutno odsjećen od međunarodnih govornica, a pozicija predsjedavajućeg Vijeća ministara bi ga vratila u igru”, rekao je Komšić između ostalog.

“Nikada ne potcjenjujte nikoga. Utakmica se igra do zadnje sekunde i stalno moraš biti spreman na sve. Prihvatio ili ne prihvatio, bit će ti tako”, kaže Komšić.

Pogledajte i snimak cijelog gostovanja.