Kategorije
VIJESTI

KOMŠIĆ O OPOZIVU GRLIĆA RADMANA: “Dokaz pobjede naše politike i…”

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte BiH komentirao je raspravu u Saboru Hrvatske o opozivu Gordana Grlića Radmana.

“Rasprava u Saboru Hrvatske o opozivu ministra vanjskih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana zbog neuspjeha u nametanju antievropskog izbornog zakona u BiH, po željama dijela političkih struktura iz Zagreba i željama HDZ-a BiH, konačan je dokaz pobjede naše politike po tom pitanju i dokaz potpunog poraza hrvatske diplomatije, u višegodišnjoj borbi koju smo vodili”, poručio je Komšić.

Klub Hrvatskih suverenista tvrdi da Grlić Radman nije ispunio niti jedan vanjskopolitički cilj Hrvatske.

Zamjeraju mu i što nije uspio izlobirati promjene izbornog zakona u BiH, nerješavanje graničnih sporova sa susjedima i toleriranje koruptivnih radnji u hrvatskoj diplomatskoj mreži.

 

Marijan Pavliček obrazložio je razlog za pokretanje rasprave.

“Smatramo da ministar nije dorastao zadatku. Hrvatska doslovce nema diplomaciju i vanjsku politiku. U doba mandata Grlić Radmana nije ispunjen niti jedan cilj. Niko ne osporava da se ministar trudio, ali rezultat je ono što se ocjenjuje. Izborni Zakon u BiH ocijenjen je kao diskriminatoran prema Hrvatima. Svi pokušaji mijenjanja zakona odbijeni su od bošnjačkih političkih predstavnika. Smatramo da ministarstvo nije iskoristilo sve mehanizme kako bi osiguralo da se nadolazeći izbori u BiH održe povoljnije po Hrvate. Grlić Radman je tri godine bio veleposlanik u Berlinu. Pitamo se što je odradio u te tri godine da bi utjecaj hrvatske bio jači u Bundestagu?”, rekao je Pavliček.

“Hrvatski narod, branitelji i žrtve velikosrpske agresije iznimno su osjetljivi na izjave Aleksandra Vulina, koji je rekao da će mira na Balkanu biti tek kada će svi živjeti u jednoj državi, odnosno Srbiji. Zašto to dozvoljavamo?”, odgovorio je Željko Sačić, prenosi N1.

Napišite Komentar..