Komšić u Bužimu: Niko Bosni i Hercegovini nije vjeran kao Krajišnici, a da im je država manje dala zauzvrat

Ta nesebičnost koju Krajišnici pokazuju je jedan fenomen, jedno čudo, bez obzira da li ovdje žive ili u nekom drugom dijelu svijeta i ne možete da se ne divite nečem takvom, kazao je između ostalog Komšić.

U Bužimu su sinoć uz obilježavanje 30. godišnjice od osnivanja 505. viteške bužimske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine zatvorene manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ i “Igman 2022“, javlja Anadolija.

“Hvala dragom Bogu koji je vjekovima počastio ovaj dio Bosne i Hercegovine da majke rađaju heroje i da ovaj kraj bude na vrhu njene odbrane. Ponosni smo na 505. bužimsku vitešku brigadu, generala Izeta Nanića i na sve naše komandante, heroje i šehide. Hvala svim gostima koji su došli i dobrodošli u Bužim, među nas Krajišnike“, kazao je Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Manifestacija “Slobodarski dani viteškog grada Bužima“ uvrštena je u manifestaciju “Igman 2022“.

“To je ono što smo tražili da državne institucije stanu iza 505. bužimske brigade, i herojske borbe Bužimljana“, kazao je Mersudin Nanić, načelnik Općine Bužim.

image

Bužim je simbol otpora i odbrane BiH/AA/

Centralnoj svečanosti obilježavanja 30. godišnjice osnivanja 505. viteške bužimske brigade prisustvovao je i Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“Niko ovoj zemlji nije vjeran kao Krajišnici, a da im je država manje dala zauzvrat. Ta nesebičnost koju Krajišnici pokazuju je jedan fenomen, jedno čudo, bez obzira da li ovdje žive ili u nekom drugom dijelu svijeta i ne možete da se ne divite nečem takvom“, kazao je između ostalog Komšić.

U znak sjećanja na herojsku borbu 505. viteške bužimske brigade uskoro će se snimati film o generalu Izetu Naniću.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više