KONAKOVIĆ U VISOKOM BOCNUO BIVŠU STRANKU: “Tamo poslove dobije ko vrijedi i zna, nema NIP tajkuna, nema ovdje naših žena i djece, nema tendera naših prijatelja…”

Na tribini Naroda i pravde koja je uslijedila nakon predstavljanja kandidata prisutnima su se obratili Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova FBiH, Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta BiH te Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde.

Ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara u svom je obraćanju kazao da je jedno od utemeljenja Naroda i Pravde da građanima uvijek govore istinu.

 

„Nikada nećemo odustati od istine. Mi nećemo u našim redovima ljude sa falsifikovanim diplomama i da obnašaju najvažnije funkcije u BiH dok naša djeca odlaze iz BiH iako su se školovali, trudili, a njihovi roditelji od usta odvajali da ih školuju. Mi nećemo da živimo u zemlji u kojoj neko kaže da neće liječiti neko bolesno dijete. Na to ne smijemo pristajati“, kazao je Čampara.

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković kazao je da Kanton Sarajevo navodi kao primjer ne zato što je to neki bolji ili važniji dio BiH, već zato što je Kanton Sarajevo lider u procesima transparentnosti, borbe protiv korupcije, pronatalitetnim politikama, pomoći građanima.

„Dakle, dijete u Sarajevu se rodi, majka dobije 1.000 KM, i zaposlena i nezaposlena, dijete krene u vrtić pa je cijena za sve jednaka da majke mogu raditi, dijete krene u školu pa mu Vlada KS kupi knjige za učenike od 5. do 9. razreda, a tamo gdje su načelnici iz NiP-a, naš Muzur prvi kaže da će općina istu osigurati za učenike od 1. do 4. razreda. Tamo poslove dobije ko vrijedi i zna, nema NIP tajkuna, taj ne postoji, nije se rodio, nema ovdje naših žena i djece, nema tendera naših prijatelja… I kad ne mogu ništa da nađu krenu sa nekim spinovima“, kazao je Konaković aludirajući na napade iz redova bivše stranke.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više