Kraljica džeparoša mora na liječenje: Nikad ne znam hoću ukrasti ovu čašu ili milion ili marku

VIJESTI

Sabahetu Džindo je bijeljinski Sud zbog krađe poslao u adekvatnu ustanovu za mentalno zdravlje

Kraljica džeparoša Sabaheta Džindo osuđena je u bijeljinskom Osnovnom sudu na mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog krađe. Prema presudi koju joj je izrekla sutkinja Lejla Pašić, ona je 11. jula 2020. godine došla u frizerski salon u Bijeljini, gdje je u neuračunljivom stanju od mušterije ukrala 4.950 KM. Zbog toga je osuđena na mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi u ambulantnim uslovima koja će se provoditi u adekvatnoj ustanovi za mentalno zdravlje, određenoj prema mjestu prebivališta optužene. Mjera će, navodi se, trajati godinu po pravosnažnosti ove odluke.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Džindo se obavezuje da oštećenoj u roku od 30 dana nakon pravosnažnosti odluke naknadi štetu od 4.950 KM, dok se sa preostalim dijelom zahtjeva za naknadu štete upućuje da ga ostvaruje u parničnom postupku.

Poznatoj bh. kleptomanki ljekari su ranije dijagnosticirali šizofreni poremećaj koji se ogleda u patološkoj krađi. Pri činjenju krivičnih djela često joj je pomagao suprug Mirsad, koji ju je najčešće čekao ispred radnji u vozilu.

– Nikad ne planiram i ne znam kad ću i hoću li stati s današnjim danom ili ću sada ukrasti ovu čašu ili milion ili marku. Nisam sigurna kad kažem da neću ukrasti, ali se suzdržavam da to ne uradim. U tašni sam znala imati 5.000 KM, a kradem čokoladu od šest maraka. Kažem sebi: “Nemoj, ženo, pusti tu čokoladu”, ali ne može, ispričala je ranije Džindo za medije.