Krivična prijava za mladiće zbog skandiranja za 9. Januar u Višegradu

Krivična prijava za mladiće zbog skandiranja za 9. Januar u Višegradu

VIJESTI

Udruženje Žena-žrtva rata podnijelo je krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine protiv Novaka Knežića iz Višegrada i NN osoba koje su povodom neustavnog dana RS-a 9. januara organizovale, odobrile i nisu spriječile bakljadu i vatromet na mostu Mehmed-paše Sokolovića na kojem su tokom agresije na BiH počinjeni monstruozni zločini nad bošnjačkim civilima Višegrada i okoline.

“Novak Knežić je postavio video na YouTubeu, a NN osobe su organizovale, odobrile i nisu spriječile okupljanje na mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu. Krivična prijava je podnesena jer su počinili krivično djelo iz člana 145/a Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Na mostu Mehmed-paše Sokolovića na kojem su počinjeni brojni zločini nad Bošnjacima, istakli su oficirsku kapu ratnog zločinca Ratka Mladića, skandirajući ime ratnog komandanta Vojske RS-a, koji je zbog genocida i drugih zločina osuđen na doživotnu kaznu zatvora i pjevali pjesme kojima se vrijeđa dostojanstvo drugog naroda, pozivajući na mržnju i netrpeljivost”, navodi se u saopćenju Udruženja Žena-žrtva rata.

Crna Hronika BIH