“Lažne diplome”: Uhapšeni dekani na slobodi, određen im kućni pritvor

Sumnja se da su osumnjičeni nezakonitim aktivnostima stekli imovinsku korist višu od 600.000 KM

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva da se za pet osoba koje su uhapšene u operativnoj akciji „Klaster“ i osumnjičene za izdavanje lažnih diploma odredi pritvor.

Saznajemo da im je Sud BiH odredio mjere zabrane – kućni pritvor.

Pet osoba
Radi se o visokim dužnosnicima univerzitetskih i fakultetskih ustanova u BiH.

Tužilaštvo BiH Sudu bilo predložilo je pritvor za pet uhapšenih.

Radi se o prvoosumnjičenom Dušanu Periću, Zoranu Kaliniću, Vladimiru Stojanoviću, Goranu Laloviću i Ljubiši Todoroviću.

Za uhapšene Vojislava Škrbića, Denisa Pračića, Dragana Ilića, Mirka Tufegdžiju, Vasu Pajića i Selmu Otuzbir-Mecan predložene su mjere zabrane koje su sud uvažio.

Podsjećamo, prilikom hapšenja privremeno je oduzeto 165.000 KM. Sumnja se da su osumnjičeni nezakonitim aktivnostima stekli imovinsku korist višu od 600.000 KM.

Sve su ih otkrili prikriveni istražitelji SIPA-e koji su radili skoro dvije godine na istrazi. Sve su snimili i dokumentirali.

Prikriveni istražitelji
Radi se o više od 50 lažnih diploma koje su izdali i zauzvrat uzeli novac. Lažne diplome su dobila i trojica prikrivenih istražitelja, koja su, služeći se lažnim identitetima, upisala fakultete i razotkrila cijelu organizaciju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
Nick Salihamidžić za Klix.ba: Želim kao i moj otac našu zemlju učiniti ponosnom (VIDEO)

Nakon 17 godina ponovo ćemo imati jednog Salihamidžića u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a riječ je o Nicku, sinu legende Pročitaj više

Bajonetom napao trgovca i policajca: “Šta je majku vam j…. zaklaću vas”

Srđan P. iz Istočne Ilidže uhapšen je zbog sumnje da je u trgovini napao jednu osobu nožem, a zatim prilikom Pročitaj više

Nekadašnji reprezentativac BiH Vlatko Glavaš nakon pobjede Zmajeva otvoreno: “Ne trebamo se bojati Slovaka, s onakvom trkom i agresivnošću možemo do pobjede”

Nekadašnji bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac i trener Vlatko Glavaš smatra da je selekcija Bosne i Hercegovine na najbolji način otvorila novi Pročitaj više

NEUNIŠTIVI ZLATAN OTVORIO DUŠU: “Nisam imao nade, ali sam izašao iz mračne sobe…”

Čak tri operacije koljena bile su potrebne da bi čuveni Šveđanin mogao nastaviti, sada lovi rekord U martu 2018. preselio Pročitaj više