LAZOVIĆ ODGOVORIO ZADRTOM TEGELTIJI: “S tobom ne želim polemisati, ali ću te upoznati s bitnim činjenicama u vezi crkve u Pofalićima”

Miro Lazović, predsjednik Foruma parlamentaraca 1990 i prvi predsjednik Skupštine RBiH, reagovao je na istup Milana Tegeltije.Naime, savjetnik Milorada Dodika je poručio kako se ne može graditi BiH sa “Srbima želeći da su Srbi u BiH kao Miro Lazović, Divjak, Magazinović ili nekakav Mioković“.

Reakciju Mire Lazovića prenosimo u nastavku:

– Prođoh danas automobilom pored pravoslavne crkve u Pofalićima i vidim puno građana u dvorištu crkve. Pomislih da je neka svadba jer pod bijelim tendama mnogo stolova sa obiljem hrane. Kasnije saznadoh da je Milorad Dodik bio prisutan u ulozi kuma slave Svetog Hrama Preobraženja Gospodskog.

Istoga dana saznao je da je njegov savjetnik Milan Tegeltija na društvenim mrežama gradirao Srbe na one koji to stvarno jesu jer pripadaju političkom narodu i one koji to nisu jer predstavljaju sarajevski dekor.

Ne vrijedi polemisati sa Milanom jer moju BiH i moju politiku on ne razumije. Ali želim ga upoznati da je ta ista crkva u Pofalićima tijekom opsade Sarajeva bila dva puta oštećena. Prvi put granatama ispaljenih sa položaja “političkog naroda” čija politika on zagovara a drugi put opljačkana od kriminalnih pojedinaca. Milan Tegeltija i njemu slični trebaju znati da su ratno Predsjedništvo RBiH i Haris Silajdžić kao predsjednik Vlade brzo reagovali organizirajući saniranje oštećenja na crkvi.

Milan i njemu slični također trebaju znati da su državni organi RBiH, tokom opsade, povremeno , u skladu sa bezbjedonosnim procjenama, organizirali čuvanje pravoslavnih i katoličkih crkava. Eto , moj Milane, tu je velika razlika između moje države i moje politike i one politike koju ti zagovaraš.

A možda i griješim. Zato bi bilo dobro da nas upoznaš kakvu su sudbinu doživjeli islamski i katolički vjerski objekti na prostoru koji kontrolira politika kojoj pripadaš i da li ih je taj tvoj “politički narod” čuvao ili nije.

A država BiH će biti. Nemoj se sekirati Milane.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
UŠASNA TRAGEDIJA: VOZAČ UMRO ZA VOLANOM, POVRIJEĐENO JOŠ PET OSOBA

Vozač (59) GSP preminuo je večeras tokom vožnje u Beogradu. Kako saznaju mediji, sve se odigralo na ulgu Trgovačke i Pročitaj više

Dejan priznao da je prešao u islam, ali sve Dalilino spalio: Ni mrtav se ne bih pomirilo s njom! Ovo su mu planovi s frizerkom!

Dejan Dragojević, koji je priznao da je promijenio vjeru u islam, na sve načine pokušava da svoju vezu sa frizerkom Pročitaj više

Počelo je snimanje filma o legendarnom Džeju Ramadanovskom: Evo ko tumači glavnu ulogu, a u pitanju je poznati denser!

Film o pokojnom pjevaču, Džeju Ramadanovskom, počeo je da se snima prije dvije nejdelje, a denser, koji će ga glumiti Pročitaj više

SVI SU TI SPAVALI SA ŽENOM, CEO STRUČNI ŠTAB! Murinjo mu surovu istinu SASUO U LICE, o onda je između njih SVE PUKLO!

Poznati fudbaler Mesut Ozil odlučio je nedavno da okači kopačke o klin, i ode u zasluženu penziju. Možda mu je ovo i Pročitaj više