LEGENDARNI DARIJO SRNA PROKOMENTARISAO ODLUKU FSBiH: “Vjerujem u tebe, NO GAME”

Legendarni hrvatski reprezentativac Darijo Srna na društvenim mrežama je prokomentarisao odluku Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) da reprezentacija BiH igr prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Objavljivanjem jedne fotografije poslao je snažnu poruku.

Srna je objavio Instagram story na kojem je pokazao svoju ljubav prema BiH, ali i jasno stavio do znanja da vjeruje se ta fudbalska utakmica protiv Rusije neće odigrati.

“Vjerujem u tebe BiH”, napisano je ispod srca u bojama bh. zastave, a pri dnu objave je na engleskom napisano “Ne utakmici”, uz emotikon mišića što u prijevodu može značiti da je želio potaknuti sve one koji su protiv odigravanja ove utakmice da izvrše pritisak na nadležne.

 

Osim tog, Srna je dalje podijelio u storyjima i izjave bh. reprezentativaca, poput Edina Džeke, Miralema Pjanića i Ervina Zukanovića koji su za bh. medije izjavili da ne žele igrati protiv Rusije, uz emotikone razne emotikone podrške.

Srna je inače velika legenda ukrajinskog Shakhtara u kojem trenutno objaša funkciju sportskog direktora, ali je također ostavio i veliki trag igrajući u ovom klubu.

Iz Ukrajine su se također oglašavali dva puta. Prvi put su poslali poruku reprezentaciji BiH, a druga je bila upućena fanovima u BiH.

Podsjećamo, NS BiH je prihvatio poziv Rusije za odigravanje prijateljskog meča. Iz UEFA-e su kazali da nemaju ništa protiv jer nisu nadležni za ovu vrstu utakmica.

Meč Rusija – Bosna i Hercegovina trebao bi biti odigran u novembru.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više