LIDER NARODA I PRAVDE NA PREDIZBORNOM SKUPU U SARAJEVU: “Nakon pobjede na izborima imat ćemo značajno mjesto u vlasti…”

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković izjavio je danas u Sarajevu da će ta stranka, kao dio koalicije koja će ubjedljivo pobijediti na izborima, imati značajno mjesto u vlasti od nivoa Vijeća ministara BiH do svih kantona.

Na predizbornom skupu NiP-a Konaković je istakao da će oni uložiti maksimum napora da se promijeni diplomatija BiH i da se zemlja vrati svojim prijateljima s kojima su potpisani dokumenti o euroatlanskim integracijama.

“Prvo ćemo promijeniti oblast vanjske politike u kojoj grlimo našu braću na istoku i jačamo naše veze, ali će prve adrese na koje mi idemo biti Brisel i Washington”, poručio je Konaković.

Naveo je da zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović predstavlja čovjeka koji nije konfliktna i populistička predizborna forma već neko ko iskreno govori što misli.

“On je dokazani patriota i znamo da s njim možemo realizovati sve planove jer je bez mrlje u karijeri”, naglasio je Konaković.

Konaković je dodao da po pitanju sigurnosti i odbrane imaju spremna rješenja i planove kako čuvati Bosnu i Hercegovinu, a da posebno treba rasteretiti realni sektor kako bi ojačali kupovnu moć pojedinca.

Zamjenik predsjednika Naroda i pravde Denis Zvizdić rekao je da svi građani koji žele da Bosna i Hercegovina bude demokratska i prosperitetna zemlja znaju da su joj potrebne promjene u ekonomiji, politici, unutrašnjim odnosima i vanjskoj politici.

“Te promjene su neophodne jer nas je vladajuća koalicija na državnom nivou u svom katastrofalnom mandatu dovela do jedne od najvećih poslijeratnih institucionalnih kriza i blokade institucija, te zaustavila evropski put BiH”, kazao je Zvizdić, prenosi Fena.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NENAD STEVANDIĆ PROVOCIRA: “RS je dokaz da je referendum za nezavisnost Bosne i Hercegovine bio nelegalan”

"Referendum i glasanje je provedeno nezakonito, jer jedan čitav narod nije u tome učestvovao", kaže Stevandić Tokom rasprave na drugoj Pročitaj više

(VIDEO) BRANKA IZ ZVORNIKA SPASILA ŽIVOT NIHADI IZ KALESIJE NAKON ŠTO JE DONIRALA ORGAN POGINULOG SINA

U Podcastu Jedan sat N1 televizije ispričana je nevjerovatna životna priča Branke Vasiljević Todorović iz Zvornika i Nihada Hamzić iz Pročitaj više

EFENDIĆ REAGOVAO NA PORUKU LIDERA SDA: “Ne znam na čemu Izetbegović temelji izjavu kako očekuje da će…”

Naš stav je da imenovanje vlade treba biti riješeno identično kao i na državnom nivou gdje vladu imenuje Predstavnički dom Pročitaj više

“TO JE JADNO…”: Ivana Marić u nevjerici nakon istupa Bakira Izetbegovića…

U obraćanju nakon sjednice Glavnog odbora SDA, predsjednik stranke Bakir Izetbegović ponovo je uzburkao javnost. Ne stišavaju se reakcije na Pročitaj više