Lukašenko: Sutra će cijela Europa gorjeti

VIJESTI

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko smatra da građani europskih zemalja žele živjeti u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju “ugasiti požar u vlastitom domu”, prenosi ruska agencija TASS.

“Njemačka, cijela Europa – sada nema lidera. Ali čak i da ih ima… Ne mogu ugasiti ni požar u vlastitoj kući”, citirala je Lukašenka novinska agencija BelTA.

“Europljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumiju što se danas događa u Ukrajini. Ovdje u Bjelorusiji također pokušavaju zapaliti požar. Sutra će cijela Europa gorjeti”, rekao je Lukašenko. On smatra da Europljani moraju zaustaviti konfrontaciju, koja je već rezultirala sukobom na području Ukrajine.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Lukašenko je europske čelnike opisao kao luđake koji, nesposobni reći ne Washingtonu, raspiruju vatru u regiji. “Jesu li oni koji su dopustili Amerikancima da tamo (u Europu) donesu dodatno nuklearno oružje pravi vođe? Oni su luđaci”, rekao je. Komentirao je ulogu Sjedinjenih Država u ratu.

“Jedino čega se Amerikanci boje je nuklearnog oružja. A ako se nuklearno oružje neće koristiti, onda će se boriti konvencionalnim oružjem. Gdje? Oni će se boriti ovdje. Mi ćemo biti ovdje, u ovom metežu. Ukrajina već gori”, rekao je.

Bjeloruski čelnik nazvao je događaje u Ukrajini katastrofom, dodavši da “nema zemlje u sovjetskoj eri koja je primila tako velika strana ulaganja kao Ukrajina”, piše Index.