MADRID PAMTI GENIJA: Dokumentarac “Shooting for Mirza” oduševio i emocionalno potresao publiku u Madridu!

Zbog velikog interesa publike film “Shooting for Mirza” imat će još nekoliko projekcija u Madridu, nakon čega će biti prikazan i u Barceloni, Malagi, Valenciji, Santiago De Composteli.

Sinoć je u prepunoj dvorani Kinoteke u Madridu prikazan dokumentarni film “Shooting for Mirza” redatitelja Juana Gautiera posvećen Mirzi Delibašiću, najvećem sportisti u povijesti Bosne i Hercegovine.

Publika je dugotrajnim ovacijama pozdravila autore filma koji su nakon projekcije odgovarali na pitanja vezana za životni i sportski put velikog košarkaša koji je značajan trag ostavio igrajući i za madridski “Real”.

Madridskoj premijeri prisustvovao je i Danko Delibašić, Mirzin sin i jedan od koproducenata filma.

Projekciji filma prisustvovali su i Danka Savić, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Španjolskoj i Džanan Musa, reprezentativac Bosne i Hercegovine i trenutno najbolji košarkaš “Real Madrida”.

 

Zbog velikog interesa publike film “Shooting for Mirza” imat će još nekoliko projekcija u Madridu, nakon čega će biti prikazan i u Barceloni, Malagi, Valenciji, Santiago De Composteli.

Film je ove godine bio nominiran za najveću španjolsku filmsku nagradu “Goya”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više