MAKEDONCI BRUTALNO METALNIM ŠIPKAMA PRETUKLI BOSANCA. TEŠKO JE POVRIJEĐEN

Austrijska policija saopštila je danas da je u srijedu naveče brutalno pretučen 32-godišnji mladić iz Bosne i Hercegovine, koji je usljed težih povreda, prebačen u bolnicu u Kufštajnu.

Kako prenose mediji, on je napadnut metalnim šipkama iako ni sam ne zna zašto.

Naime, prema svjedočenju žrtve, sve se odigralo oko 20:20 sati na parkingu u Kufštajnu, kada su mu sa leđa prišla dvojica muškaraca i bez ikakvog razloga ga napali i izudarali šipkama. On je rekao da ih ne poznaje, te da je riječ o strancima.

Policija je odmah krenula u potjeru za napadačima, koje je ubrzo i identifikovala i privela. Kako stoji u saopštenju policije, privedeni su 37-godišnji i 40-godišnji državljani Sjeverne Makedonije, prenose Nezavisne.

Međutim, tokom saslušanja oni su odbili da daju izjavu. Nakon saslušanja, oni su po nalogu javnog tužioca u Inzbruku, pušteni na privremenu slobodu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više