MARIĆ: ZAŠTO SU DŽAFEROVIĆ I KOMŠIĆ ODBILI UDALJITI SCHMIDTA? ŠOK I NEVJERICA.

VIJESTI

U Predsjedništvu BiH je u petak održana posljednja sjednica u dosadašnjem sazivu kojeg su činili Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik.

Dodik je na njoj predložio da se Schmidtovo ponašanje proglasi neustavnim i da se “udalji iz BiH”.

Dodikov prijedlog nije uvršten u dnevni red sjednice Predsjedništva BiH niti se o njemu raspravljalo, a razlog tome je što su ga Željko Komšić i Šefik Džaferović odbili, onodsno, njih dvojica nisu željela “otjerati” Christiana Schmidta iz BiH.

To je danas komentarisala i politička analitičarka Ivana Marić na svom Facebook profilu.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Prema njoj, šok i nevjerica je da su to uradili, jer su danima prije, ali i poslije izbora govorili kako je Schmidt hrvatski igrač i da radi protiv BiH.

“Zašto su Džaferović i Komšić odbili Dodikov prijedlog da se Schmidt udalji iz BiH? Nije li Schmidt islamofob, neprijatelj BiH, čovjek koji radi po nalogu Hrvatske, a u interesu HDZ-a BiH? Nisu li ga optuživali da uvodi etničke podjele, a slabi građansku državu, da uvodi aparthejd i da radi protiv Bošnjaka? Zar takvu osobu ne bi trebali proglasiti nepoželjnom? Nije valjda da su to lagali samo da bi dobili glasove na izborima? Šok i nevjerica. Šta na to kažu reufljagići, mulahusići, mujanovići i drugi navodni borci za građansku BiH?”, zapitala se Marićka.