MAŠIĆ STAO U ODBRANU KANTONALNOG MINISTRA: “Šteti se broje “dani” dok dionice autoceste kasne i po nekoliko godina” (VIDEO)

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Damir Mašić, oglasio se putem Facebooku o “odbrojavanju dana” ministru saobraćaja KS Adnanu Šteti.

Uputio je oštre kritike vladajućim strankama kazavši kako je dolaskom premijera Fadila Novalića i vlade SDA- HDZ gradnja autocesta doživjela potpuni zastoj. “Bruka i sramota!”, poručio je.

 

“Tome u prilog govori činjenica da je za gotovo osam godina ove vlade izgrađeno i pušteno u promet samo 10 km autoceste (dionica zeničke zaobilaznice). I tih 10 kilometara je pušteno uz neviđeni skandal jer nisu bile pribavljene sve potrebne dozvole zbog čega je tek otvorena dionica bila već sutradan zatvorena od nadležnih inspekcija. Dionica Zvirovići – Počitelj je samo još jedan u nizu dokaza nesposobnosti i neodgovornosti premijera Fadila Novalića, resornog ministra Denisa Lasića i prethodnog menadžmenta Autocesta FBiH. Ova dionica spaja regionalnu cestu M-17 sa već, prije gotovo 10 godina od strane prethodne vlade, izgrađenom dionicom Zvirovići (Međugorje) – Bijača (granični prelaz sa Hrvatskom). Nakon završenog tendera 2014. godine na kojem su dvije domaće kompanije bile prvoplasirane, ova dionica je trebala da počne da se gradi 2015. i da bude završena 2018. godine. Vlast u FBiH zajedno sa prethodnom upravom Autocesta je tada nekoliko puta obarala tender zbog čega smo došli u situaciju da u 2022. godini mi još uvijek nemamo izgrađenu ovu dionicu i ne znamo ni kada će u konačnici biti i završena. Da smo uređena zemlja danas bi neko morao odgovarati zbog toga što građani četiri godine nisu u prilici da koriste tu dionicu autoceste zbog nečije neodgovornosti, nesposobnosti ili možda čak i potencijalnog kriminala”, naveo je Mašić.

On dodaje da, “oni koji bi trebali odgovarati ljudima za svoj javašluk i nesposobnost, danas drže moralne lekcije i broje dane okvirnog roka za završetak radova prve dionice nove tramvajske pruge u Sarajevu najuspješnijem ministru saobraćaja do sada u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta”.

“Čovjeku koji je za samo dvije godine izvadio iz prašnjavih ministarskih ladica i pokrenuo ključne infrastrukturne projekte koji su nekoliko decenija ležali netaknuti upravo zbog nesposobnosti SDA-ovih prethodnih ministara. Da imaju imalo morala, etike, ali i obraza, ljudi iz sarajevske SDA bi do sada bi barem jednom javno postavili pitanje svom premijeru Fadilu Novaliću zbog čega ova dionica kasni pune četiri godine? Bruka i sramota!”, poručio je Mašić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više