MEHMEDOVIĆ: “Zašto njemačka i američka ambasada i PIC šute o onom na što javno upozorava nova slovenska predsjednica?”

VIJESTI

Nismo nikad čuli Schmidta da kritikuje Hrvatsku zbog miješanja u BiH. Zašto njemačka i američka ambasada i PIC šute o onom na što javno upozorava nova slovenska predsjednica?! Nova slovenska predsjednica je kritikujući preveliku upetljanost Hrvatske u BiH, raskrinkala Schmidta. Schmidt se razotkrio i štiti miješanje Srbije i Hrvatske u BiH:

Schmidt kaže da susjedi BiH „strahuju od novog nasilnog sukoba u BiH“ a upravo susjedi BiH kreiraju sukobe i separatizam – pa zašto Schmidt ne reaguje na izjave Milanovića i Plenkovića, oni su mu kreirali izborni zakon, oni „šutaju“ presude Haškog tribunala, .MSLJP iz Strazbura..

Schmidt je čovjek koji je najavio novu eru u odnosu medjunarodne zajednice prema BiH – to je poslanje da se opravda miješanje Hrvatske i Srbije u BiH. Schmidt maskira i zamagljuje stvarnu ulogu Hrvatske i Srbije u BiH. Ne reaguje na izjave Milanovića, Plenkovića, Vućića i Grlić Radmana i njih je svrstao u red onih koji strahuju od sukoba u BiH, kao da mi generiramo sukobe a ne upravo oni koji su agresivni prema BiH.

To je jako Miloševićevski. Tako je govorio Milošević dok je slao JNA na BiH. To je brutalno glorificiranje i negiranje stvarne uloge Srbije i Hrvatske. Očito da je njegova misija prikriti trodecenijske aktivnosti, agresije i hegemonije Srbije i Hrvatske i optužiti BiH da je izvor nestabilnosti u regionu.

Kad Plenković govori Dodikovim rječnikom o povratku na izvorni Dayton, kad Milanović postaje prateći vokal Dodika i ponižava Majke Srebrenice i omalovažava presude Haškog tribunala, kad Vučić govori o državnoj imovini BiH – onda Schmidt kaže da oni strahuju od sukoba u BiH!

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Zato snažno pozdravljam izjavu nove slovenske predsjednice koja je javno optužila Hrvatsku za preveliku involviranost u BiH – ta izjava još više razotkriva Schmidtovu ulogu. Nismo nikad čuli Schmidta da kritikuje Hrvatsku zbog miješanja u BiH. Zašto ovo nismo čuli od Schmidta: od njega smo čuli da Hrvatska strahuje od novog sukoba u BiH a ne da je previše involvirana u BiH!

Ali nova slovenska predsjednica je to rekla umjesto Schmidta. Ponizila ga je i razotkrila: Ovo je davno trebao reći Schmidt. Ali nije, a znamo zašto ordenovani nije to rekao. Zašto njemačka i američka ambasada i PIC šute o onom na što javno upozorava nova slovenska predsjednica o prevelikoj involviranosti Hrvatske u BiH?!

CITAT: Pirc Musar: „Naravno, ne zaboravljam Hrvatsku, ali ona je malo previše involvirana u ono što se događa u BiH, gdje će se strasti morati malo smiriti. Ali najviše me brine odnos Srbije i Kosova, tako da će ova turneja vrlo vjerojatno biti moje prvo putovanje”, rekla je Pirc Musar, a prenosi Slovenska tiskovna agencija STA.

CITAT: Schmidt: “Tri etničke grupe i dva dijela zemlje, entiteti, imaju snažan vlastiti identitet u Bosni i Hercegovini. Raspad zemlje krši Dejtonski mirovni sporazum i predstavlja rizik od novog nasilnog sukoba. Međunarodna zajednica, susjedne zemlje u regionu i većina stanovništva u Bosni i Hercegovini se protive tome”, objasnio je on..

(Izvor: Šemsudin Mehmedovic)