MIJATOVIĆ OTVORIO DUŠU:Ovo je velika pobjeda, sram vas bilo, odlazite kao izdajnici

VIJESTI

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je otvorio dušu nakon što je CIK uz dosta probelema objavio preliminarne rezultate izbora. -Čekao sam da CIK BiH objavi konačne preliminarne rezultate, kako bih mogao dati zaključak i zahvaliti se svima.Pokret za državu je definitivno kao što smo i rekli najdržavotvorniji projekat u BiH i bez dileme napravili smo sjajan zajednički iskorak, poručio je Mijatović. Ostatak poruke prenosimo u cijelosti.

Osvojili smo 5 mandata u NSRS. Osvojili smo 1 mandat u PSBiH. Ostvarili smo istorijski rezultat za člana Predsjedništva BiH. Peta smo politička snaga u entitetu RS, a iza sebe smo ostavili 6 parlamentarnih političkih stranaka.

U kampanji sam imao 0 bilborda, 0 spotova, 0 reklama, 0 plaćenih objava…….Moj je rezultat 38 655 glasova  što predstavlja najveći rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ostvario jedan kandidat koji zastupa državnu politiku BiH i građansku politiku u RS-u.

Apsolutni sam pobjednik po broju glasova u dijaspori kao što sam prije kampanje i rekao i to u cijeloj BiH

1. Vojin Mijatović 11 427

2. Denis Bećirović 9. 698.

3.Željko Komšić 9.377.

4.Bakir Izetbegović 7537

 

 

5. Željka Cvijanović 5806

6. Mirko Šarović 4064

Dokazao sam da je građanska politika apsolutno moguća u Republici Srpskoj, dokazao sam da ni na koji način moj rezultat nije pomogao nikom od ostalih kandidata da pobijedi ili izgubi i ono najvažnije, da ima BiH u entitetu RS.

Nakon 12 godina vratili smo SDP BiH u Narodnu Skupštinu Republike Srpske, Saša Grbić iz Banja Luke je novi poslanik SDP BiH u NSRS. Napravili smo najveći pojedinačni rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ikada SDP BiH ostvarila kao i BiH političke opcije generalno. Postigli smo drugi pojedinačni rezultat u SDP BiH i to jedini iz entiteta RS:

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

1.Denis Bećirović 330 258

2.Vojin Mijatović 38 655

3 Jasmin Imamović 23 633

 

4. Zukan Helez 13 928

5.Saša Magazinović 13 800.

ZAKLJUČAK: Hvala svim građanima BiH koji su glasali za nas, hvala našim građanima koji žive van domovine velika ste nam podrška bili, uvjeravam vas nastavljamo sa još jačom saradnjom i aktivnostima.  Pokret za državu nastavlja u još jačem kapacitetu i bez dileme zajedno. Hvala svim ljudime iz Pokreta za državu pokazali smo zajedništvo i patriotizam i pokazali svima kako se gine za državu BiH!

Ostvarili smo odličan rezultat i sad moramo nastaviti još jače.

PORUKE:  Mirsad Hadžikadić i njegova trabant stranka su koštale Pokret za državu još jednog mandata u NSRS, bolesna ambicija bez kapaciteta, nažalost koštaju sve nas, ali sva sreća ovaj izdajnički projekat prestaje da postoji i reći ću samo jedno, sram vas bilo, odlazite kao izdajnici! Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i ostali bolesnici, kao što se vidi moja kandidatura ni na koji način nije pomogla ni Miloradu Dodiku ni Željki Cvijanović da pobjede, vi ste lažovi i izvinite se građanima BiH što ste lagali.

Meni ne treba izvinjenje, jer meni ne predstavljate ništa, lažovi ste i plaćenici, postavlja se samo pitanje jeste li naplatili svoje usluge i od koga?

Poruka međunarodnoj zajednici, peti put ulažete milione u propalu tzv. opziciju i peti put gube od Dodika i njegovog režima. Valjda vam je sada jasno da smo mi jedina opozicija u RS, a ne kineske kopije Milorada Dodika koje gube već 5 izbornih ciklusa. Kao što sam obećao od oktobra više ništa neće biti isto, viori se visoko zastava BiH u Republici Srpskoj i to nikad ponosnije. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja još jače, a ja ću nastaviti nikad jače i više, nema ćutanja slijede velike promjene u narednom periodu nema više prepreka!

HVALA BOSANCI I HERCEGOVCI IDEMO JOŠ JAČE, SVI ZAJEDNO ZA BIH!