Kategorije
VIJESTI

Mijatović poslao poruku opoziciji i vlasti u RS-u: Dok ne shvatite da je vaš vitalni nacionalni interes BiH, bićete kusur Srbije i Hrvatske

Dakle kad treba raditi protiv interesa BiH ujedinjeni, kad treba braniti predsjednika susjedne države od države za čije ste interese radili protiv BiH opet ujedinjeni, kazao je on

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, oglasio se na svom Facebook profilu povodom reakcija vlasti i opozicije iz Republike Srpske na zabranu odlaska srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića u Jasenovac.

– Da ne dužim, digli su se isti oni koji su potegli vitalni nacionalni interes srpskog naroda u Predsjedništvu BiH za most na Pelješcu (HR), a onda svi zajedno ujedinjeni vlast i opozicija podržali istu odluku dvotrećinskom većinom u Narodnoj Skupštini RS, rekao je Mijatović.

Opoziciji i vlasti u RS-u poručio je da su ujedinjeni i po pitanju rada protiv interesa BiH, kao i po pitanju branjenja predsjednika susjedne države.

– Dakle kad treba raditi protiv interesa BiH ujedinjeni, kad treba braniti predsjednika susjedne države od države za čije ste interese radili protiv BiH opet ujedinjeni. I sad treba reći da ste jedni vlast a drugi opozicija, jedni režim a drugi alternativa, ma hajte molim vas, kazao je on.

U zaključku svoje objave, on je vlasti i opoziciji poručio da će vječno ostati kusur Srbije i Hrvatske, sve dok ne shvate šta je vitalni nacionalni interes Srba koji žive u BiH.

– Sve dok ne shvatite da je vitalni nacionalni interes Srba država Bosna i Hercegovina, ostaćete vječito kusur nekad Srbije, nekad Hrvatske, nažalost nikad svoji na svome, zaključio je Mijatović.