MILAN TEGELTIJA: BAKIR IZETBEGOVIĆ ĆE POBJEDITI BEĆIROVIĆA

Bivši predsjednik VSTV-a BiH i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Milan, Tegeltija je veoma aktivan na Twitteru gdje je prognozirao rezultate Općih izbora koji se održavaju 2. oktobra.

Tegeltija navodi kako će se u bošnjačkom korpusu ozbiljna bitka voditi samo za parlamente, te da Denis Bećirović nema šanse za pobjedu.

– U bošnjačkom korpusu ozbiljna bitka će se voditi samo za parlamente. Bećirović nema šanse protiv Bakira, koji će ići sa punim fundusom svojih glasova bez davanja glasova Komšiću, dok će dobar dio opozicionih glasova iz protesta prema politički sterilnom Bećiroviću otići Komšiću.

Za parlamente će najveći iskorak napraviti NiP, koji iako pretendira na već zauzeto džamijsko biračko tijelo, ipak širi krug svojih glasača na račun ostalih opozicionih partija u Sarajevu. SDP će biti na svom istom minimumu, DF postati beznačajan, a Naša stranka će se zadržati u gabaritima iz 2020. godine.

SBB mudro forsira prozapadnu izbornu platformu i distanciranje od Turske i to će mu donijeti povećanje izbornog kapaciteta u prozapadno orijentisanim biračima. Komšić neće imati dovoljno glasova da se izbori sa Krišto i pored jednog dijela opozicionih bošnjačkih glasova koje će dobiti – napisao je Tegeltija.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više

NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više