Milanović ne odustaje od svoje ideje: Insistirat ćemo na slanju hrvatskih vojnika u BiH, o tome neće odlučivati Sarajevo

Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici, prenio je Jelić izjavu Zorana Milanovića

Nikola Jelić, savjetnik hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, na Twitteru je objavio indikativnu poruku u kojoj je navedeno da “u hrvatskoj politici dolazi novo vrijeme”.

Jelić je, kako se navodi, prenio riječi predsjednika Milanovića koji je rekao da će Hrvatska insistirati na slanju svojih vojnika u BiH u okviru EUFOR-ove misije u našoj zemlji.

– Borit ćemo se uvijek za zaštitu Hrvata u BiH. Inzistirat ćemo da Hrvatska po potrebi šalje svoje vojnike u okviru operacije Altea u BiH,u okrilju NATOa ili EU. O tome ćemo mi odlučivati, ne Sarajevo, ne Beograd. Došlo je novo vrijeme u hrvatskoj politici, prenio je Jelić izjavu Zorana Milanovića.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić prije nekoliko dana je javno reagovao na ovakve najave iz Hrvatske, kazavši kako je takva odluka neprihvatljiva.

– Zemlje koje su učestvovale u ratnim operacijama tokom rata u BiH, ne mogu biti u sastavu EUFOR-a, kazao je tada Komšić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
SANJU VULIĆ UHVATILA VELIKA PANIKA: “Amerika štiti one koji mi prijete”

Pričajući o slobodi govora, šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Sanja Vulić, navela je Pročitaj više

PIJAN I DROGIRAN PREGAZIO ŽENU PA POBJEGAO

D. B. (39) iz Futoga lišen je slobode zbog sumnje da je pregazio ženu K. S. (84) na raskrsnici ulice Pročitaj više

ŽELJKA CVIJANOVIĆ OSUDILA NAPAD NA POVRATNIKE: “Zgrožena sam brutalnošću i smatram nedopustivim ugrožavanje bilo čije lične bezbjednosti i imovine u RS-u”

Ona je pozdravila brzu reakciju MUP-a Republike Srpske, istakavši da očekuje da nadležne institucije adekvatno sankcionišu izvršioca ovog razbojništva. Predsjedavajuća Pročitaj više

Sin napadnutih povratnika: Najvažnije je da se majka i babo oporave, oni su jedini istinski povratnici tu

Hasib Memišević, sin Fadila i Ajše Memišević koji su brutalno pretučeni u selu Omeragići kod Višegrada, kazao je u izjavi Pročitaj više