Milanović ponovo proziva: Komšić je prevarant!

VIJESTI

Na komentar novinara o njegovom druženju sa srpskim članom Predsjedništva, ustvrdio je da je Milorad Dodik najprihvatljiviji za razgovor od svih srpskih političara.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentirao aktuelne političke teme, među ostalim i izbore u Bosni i Hercegovini u gradu Kastvu gdje je došao na manifestaciju “Bela nedeja”.

“Ne možemo biti izloženi slučaju i nečijoj dobroj volji. Hrvatska te stvari mora sama voditi i njima sama upravljati, a ne da ovisimo o milosti nekog činovnika kojeg je neko doveo i koji će navodno nešto sutra napraviti i o tome ovisi sudbina Hrvata Bosne i Hercegovine za sljedeće četiri godine. Hrvatskoj se ne dopušta da uđe u policijsku operaciju Evropske unije Althea i za mene je to neodrživo”, ustvrdio je, prenosi Večernji list .

Naveo je da je hrvatska diplomatija prestala biti putnička agencija i počela raditi nešto po tom pitanju.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

“S nama razgovaraju kao s malom djecom. Mi smo država i tamo će se poštivati i naša volja, jer smo potpisnica Dejtonskog sporazuma. Par stotina hrvatskih vojnika je poginulo temeljem sporazuma Tuđman-Izetbegović da bi se u BiH stvorio mir.

Nikakav NATO nije je oslobodio.

Hrvatska politika i vanjska politika koja to ne uvažava i koja time ne upravlja je slaba i jadna”, rekao je Milanović.

Komentirao je govor premijera Andreja Plenkovića pri Ujedinjenim narodima navodeći da je Plenković “moljakao” visokog predstavnika na nešto te je dodao kako se to radi na drugačiji način.

“Nakon 20 godina pokušaja, pogreške, dobrih odnosa s političarima u BiH, poput Komšića, ja sam shvatio da su to prevaranti kojima se ne može vjerovati i da su tu jedino zbog toga što Hrvata ima malo”, ustvrdio je predsjednik i dodao da će Hrvata na kraju biti tek nekoliko hiljada.

Na komentar novinara o njegovom druženju sa srpskim članom Predsjedništva, ustvrdio je da je Milorad Dodik najprihvatljiviji za razgovor od svih srpskih političara.

Naveo je kako on tamo nije da bira prijatelje već ljude koji imaju razuma i dobru volju.