MILETIĆ PODIGAO BURU: Stevandić planira zamijeniti Dodika, Čović odlazi ove godine

VIJESTI

Zlatko Miletić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, na Face TV upozorio je na opasnost u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, kazavši da „dolazi dan D“: „Bolje nam je da nabavljamo borbene dronove, kao Kosovari! Ovo nije bezazleno!“

Hadžifejzović: „Misliš da može doći do sukoba?“

Miletić: „Vrlo lahko bi moglo doći do sukoba! Ne treba potcijeniti šta se dešava! Dodik intenzivno radi na secesiji zadnjih šest-sedam mjeseci! Čeka povod i signal! Ako dođe do turbulencija u svijetu, on će se odlučiti za otcjepljenje!”

Hadžifejzović: “Kako objašnjavaš politiku Trojke?”

Miletić: “Probrali su određene metode i sredstva koje Dodika prave još gorim! Dodik je sve bahatiji i gori! Doći će dan D; morat će se riješiti nešto s njim! Čudna je uloga međunarodne zajednice!”

Hadžifejzović: “Šta si pitao Schmidta?”

Miletić: “Pitao sam ga ima li namjeru da poduzme mjere iz svoje nadležnosti! Plaćen je to da radi! Nije mi odgovorio! On na privatni način dolazi do rješavanja Izbornog zakona!”

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

Hadžifejzović: “Misliš da neki lokalni događaj može da isprovocira Dodika da se odluči na otcjepljenje, kao što je nametanje Izbornog zakona?”

Miletić: “On je već isprovociran! RS niko ne dira! On će čekati povod! Bolje nam je da nabavljamo borbene dronove! Oni su naučili da govore jezikom sile; moramo biti spremni da odgovorimo isto tako!”

Hadžifejzović: “Kada će se Dodik otcijepiti?”

Miletić: “Čeka pogodan moment! Čekat će izbore u Americi, da Trump pobijedi!”

Hadžifejzović: “Šta će biti s Dodikom?”

Miletić: “Izvjesno je da će Dodik otići! On je završio svoju političku karijeru! Postoji toliko eksplicitnih dokaza da se on prijavi! Postoji negativan politički utjecaj na pravosudne institucije! Otići će i Čović ove godine!”

“Tražim da se prijavi Stevandić! Udružio se s drugim državama da sruši BiH! Ima ambicije da zamijeni Dodika!”, kazao je Miletić na kraju