MILO ĐUKANOVIĆ DIŽE NACIJU NA NOGE: “Dogodila se najveća izdaja nacionalnih interesa, potrebna mobilizacija svih kojima je na srcu Crna Gora…”

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je kako je Crna Gora od augusta 2020. godine bila pod strašnim udarom kleronacionalista SPC, ali da je građanski koncept države sačuvan. Rekao je i kako je odlazeća Vlada odgovorna za najveću izdaju nacionalnih interesa od 1918. godine.

Komentarišući sve što se dešavalo nakon 30. augusta 2020, on je kazao kako je riječ o “najvećoj izdaji nacionalnih interesa Crne Gore nakon 1918. godine”. Dodao je da je u pitanju izdajnička vlast.

Rekao je i kako je potpisivanje Ugovora sa SPC, prema njegovom mišljenju, bila preuzeta obaveza.

“A prema kome? Prema onome ko iz ovog aranžmana pokušava da ostvari najveću korist – to je Crkva Srbije i država Srbije. To je najteža izdaja crnogorskih nacionalnih interesa od 1918. do danas”, konstatovao je Đukanović gostujući na Gradskoj televiziji.

Bliže smo izborima nego formiranju treće Vlade
Upitan na situaciju sa formiranjem Vlade, on je kazao kako je očito da se članovi tri koalicije koje su dobile na izborima 2020. godine nisu snašli, te je sada nastao metež u kojem oni logikom davljenika žele spasiti ono što se spasiti može.

“Nemoguće je to više prevezati. Najavili su da će pokušati da resetuju odnose i vrate se na 30. avgust. Da li će uspjeti da naprave treću Vladu? Mislim da neće. I mislim da smo mnogo bliže brzim parlamentarnim izborima nego formiranju treće Vlade”, istakao je.

Kaže kako oni još nisu svjesni štete koju su prethodne dvije vlade napravile.

“Mislim da i dalje pokušavaju daslijede neke svoje vrlo sebične lične i partijske interese. Krivokapićeva Vlada donijela je neke male benefite dvojici ministara – Spajiću i Milatoviću. Ali već sad se suočavamo sa ozbiljnim posljedicama neutemeljenog programa “Evropa sad”. A u drugoj Vladi, ambiciju je imao da profitira Abazović. Nije profitirao, možda je nešto malo profitirao SNP, vjerujem da je više profitirao SDP, demonstrirajući odgovornost prema nacionalnim interesima”, naglasio je.

Zakazati što prije izbore, prije toga napraviti tehničku Vladu
Ako prividno bude sklopljen kompromis i formirana treća Vlada, dodao je, trajaće taman koliko i ona koju je predvodio Abazović.

“Mislim da treba što prije zaustaviti propadanje. Mislim da je potrebno zakazati izbore i da bi bilo korisno zamijeniti postojeću Vladu jednom kratkotrajnom tehničkom, u koju bi ušlu svi, imali smo takvo iskustvo 2015. Ta Vlada bi nas dovela do brzih izbora, kako bismo došli do političke Vlade koja bi nastavila da upravlja odgovorno Crnom Gorom”, dodao je.

Potrebna mobilizacija svih kojima je na srcu Crna Gora
Ovdje je, istakao je, potrebna mobilizacija svakoga kome je na srcu Crna Gora.

“Treba se kloniti emocija i loših kalkulacija. Možemo o ovima i onima misliti ovako i onako, ali moramo se voditi interesima da nam kuća bude stabilna, da pretekne, da se razvija”, naglasio je.

Rekao je kako ovog puta svi moraju izaći na izbore.

“Moramo izaći na izbore i prestati da zbog svog inata činimo sebi štetu i da nagrađujemo one koji će izdati nakon izbora. Uz pomoć ovako osviješćene javnosti Crne Gore, možemo očekivati dobar razvoj u narednim mjesecima”, poručio je Đukanović.

Samo su gasili preduzeća i eliminisali investicije
Gašena su preduzeća i eliminisane investicije, kazao je on.

“Ugašen je Montenegro Airlines, ugašenu proizvodnju u KAP-u, ugašen Novi DKP, otjeran Aman, praktično ugašenu proizvodnju u Željezari…”, osvrnuo se on na ključne događaje u ekonomiji u minule dvije godine.

Kaže kako je sada neizvjesno i kada će biti nastavljena gradnja autoputa, a stopa nezaposlenosti drastično je porasla.

“Pogledajte kako je izgledala akcija na Cetinju”
Kaže kako su zdravstvo i bezbjednost u Crnoj Gori dovedeni do najgore tačke.

“Pogledajte kako je izgledala akcija policije prilikom tragedije na Cetinju. Je li to ona ista policija koja je 1999. stala frontalno u odnosu na tadašnju Vojsku SRJ i nije joj dozvolila da pokori Crnu Goru? Nije. Znate li zašto? Jer dobar dio komandnog kadra postupa po nalozima SPC, a ne države”, kazao je.

SPC nije vjerska, nego kriminalizovana organizacija i implementaciona agencija Kremlja
Srpska pravoslavna crkva, smatra Đukanović, nije nikakva vjerska organizacija.

“Riječ je o kriminalizovanoj i paravojnoj strukturi, koja je zaklonjena vjerom ljudi u Boga. Ona zloupotrebljavajući njihova čista uvjerenja služi najmračnijim ideologijama sadašnjice. Ono što danas radi Kremlj, kroz reviziju istorije i povratak u doba Hladnog rata, uz način na koji to radi uz izazivanje kriza, pa i na Balkanu, otvarajući velikosrpskom nacionalizmu iluziju da će vratiti Kosovo, a pride da dobije i Crnu Goru, Rusija time danas pravi ozbiljan haos. I to uz pomoć implementacionih agencija kakva je SPC. Zato je SPC daleko od vjerske organizacije. Poštujem vjerska osjećanja ljudi, ali jednostavno upozoravam svakog čovjeka da mu između njega i Boga nije potreban posrednik, a posebno tako izvitoperen posrednik kakva je SPC. A ona će se naći na tapetu odgovornosti za mnoga zlodjela koja su se dogodila na području bivše Jugoslavije u posljednjih 30 godina”, dodao je.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više

OPET ZAOBILAZI DRŽAVNE INSTITUCIJE: Zoran Milanović sutra stiže u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Za kraj posjete planirano je obraćanje Milanovića Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sutra dolazi u jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, Pročitaj više