MILORAD DODIK OTKRIO ČIME ĆE SE BAVITI AKO GA “SKINU” SA POZICIJE. MNOGIMA U FEDERACIJI SE OVO NEĆE SVIDJETI

VIJESTI

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) održao je danas u Beogradu konferenciju na kojoj je govorio o vlasti u Republici Srpskoj te izborima i planovima.

Dodik je na početku obraćanja istakao da je došao da se obrati medijima i javnosti u Srbiji o tome kakva je trenutna politička situacije u Republici Srpskoj.

“Nisam ja tip koji se ne plaši.Ali ja nemam razloga da prihvatim pogotovo ne takve politički motivisane pritiske kao neko svoje odustajanje od stava. Ja mogu da se bavim politikom ali i ne moram. Kad bi oni mene skinuli a imaju namjeru jer to iskazuju godinama unazad onda bi se morali naviklnuti na novog Milorada Dodika koji bi bio predsjednik nevladine organizacije koja se bori za nezavisnost Republike Srpske. Ne znam kako bi se iznijeli, još uvijek ova formalna postavljenja me ograničavaju u mnogim stvarima jer razumijem kontekst ali u nekim drugim stvarima ne bih ni morao.” – izjavio je Milroad Dodik piše Crna-Hronika.

“Republika Srpska je ekonomski stabilna, izvršava svoje obaveze, nema izazove koji bi mogli da ugrozi njeno funkcionisanje u kraćem i srednjem roku. Danas kad je svijet u jednoj ozbiljnoj nestabilnosti, RS pokazuje elemente stabilnosti. Najveća zaduženja se odnose na stare dugove prije 1991. godine”, kazao je.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢