MILORAD DODIK OTKRIO ŠTA ČEKA DA POKRENE SECESIJU: “Ako se to desi, ja ću istog trenutka proglasiti nezavisnost Republike Srpske!” (VIDEO)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik bio je sinoć gost u programu regionalne televizije UNA, koja u regionu već nosi epitet “Dodikova televizija” zbog veze sa njegovom porodicom.

Dodik je u programu UNA TV rekao je da mu je do sada jedina neostvarena želja – samostalnost Republike Srpske. Dodao je i da je jedini strah koji ima, da mu se ne desi da ne prepozna trenutak za osamostaljenje.

“Ja samo imam jedan strah u politici, a to je da, kada se stvore uslovi za našu nezavisnost, da možda ne prespavam taj trenutak, da ga ne iskoristim. Zato ja stalno tragam, ja sam vječiti stražar na tom pitanju, stalno tragam po konstalaciji odnosa koji bi se možda poklopili u svijetu, Evropi, Americi, istog trenutka ja ću proglasiti nezavisnost ako se to desi”, rekao je Dodik.

Dodik je komentarisao i koncept građanskog uređenja koji zagovaraju probosanske stranke.

“Koncept građanskog uređenja, koji zagovara veliki broj političara iz Sarajeva, znači da ne postoje Srbi već Bosanci, meni to nije prihvatljivo”, poručio je Dodik.

Kaže da suprotstavljanje Njemačkoj nije hir, nego djelovanje u skladu sa zakonom.

“Oni nas smatraju ljudima nižeg reda. Kažu Dodik se nepotrebno suprotstavlja Njemačkoj. Apsolutno nije nepotrebno. Oni su već prije godinu i nešto počeli da govore problem je Dodik zato što je nisam pristao. Ja nisam pristao na Christiana Schmidta bez odluke Savjeta bezbjednosti UN. Pa su oni mene u to vrijeme molili, zvao je mene onda i Schmidt prije nego što je imenovan da ja njega prihvatim. Kažem ja samo pod uslovom da te imenuje Savjet bezbjednosti, ako to ne bude nemoj dolaziti”, rekao je Dodik.

Komentarišući svoju političku karijeru, rekao je da bi sve isto radio. Jedino što se promjenilo je početničko povjerenje prema Međunarodnoj zajednici.

O odnosima sa Rusijom kaže da je za Republiku Srpsko važan odnos sa jednom takvom velesilom.

“U ovoj konstalaciji odnosa, u kojoj se pokušava satanizovati Rusija mi smo se opredijelli da budemo neutralni i ne uvodimo sankcije i Rusija to cijeni”, rekao je Dodik.

“Lakše je meni protiv njih dvojice, nego njima protiv mene”
Komentarišući odnose u Predsjedništvu BiH Dodik kaže, iako svjestan da u startu, o čemu god se radilo, ima dva glasa protiv, da je njemu lakše protiv drugih dvojice nego njima protv njega.

Rekao je da se članovi Predsjedništva između sebe ne pozdravljaju, da sjednice i počinju i završavaju bez pozdrava.

“Najteži protivkandidat svima sam ja”

Komentarišući predstojeće izbore opoziciju je nazvao anemičnom, a o svojim protivkandidatima kaže: “Ne komentarišem svoje protivkandidate, svako ima pravo da se kandiduje. Znam da sam svima najteži protivkandidat ja”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više