MILORAD DODIK PODGRIJAVA SITUACIJU: “Amerika i Britanija i njihovi trabanti poput Italije kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu” (VIDEO)

VIJESTI
Podijelite sa prijateljima:

Dodik je istakao da predstavnici RS neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama Kosova ulaze u Bosnu i Hercegovinu, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da će veoma brzo predstavnici entitetskih vlasti i Srbije pokušati da kreiraju zajednički nacionalni i narodni odgovor na pritiske i laži protiv srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Napomenuo je da je očigledno da stranci kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji, prije svega zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, dok su ostale zemlje su trabanti, poput Italije i prate te politike jer ne žele da se sa njima kompromituju zbog “nekog Kosova i pozicije Srbije”.

“Zato je viljdivo da ini ‘bildaju’ mišiće i vlastima u Prištini sada silom nameću rješenja koja su neodrživa za srpsku nacionalnu zajednicu”, rekao je Dodik, prenosi Alternativna televizija.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

 

Dodiku je drago što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno brani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

Poslije kvalfikacija premijera Republike Kosovo Albina Kurtija na račun RS, Dodik je istakao da predstavnici RS-a neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama Kosova ulaze u Bosnu i Hercegovinu, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Dodik je podsjetio da RS ima više legitimiteta nego Kosovo, koje nije priznalo više od pola zamalja u UN.