Milorad Dodik se obrušio na ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković zbog demarša Izraelu: “Hoće da nas posvađa s prijateljima”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas oštre kritike povodom demarša koji je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila Izraelu povodom podrške njihove ambasade HDZ-ovim prijedlozima izmjena Izbornog zakona BiH.

Turković je danas uputila je demarš Ministarstvu vanjskih poslova Izraela i ambasadi ove države u Tirani, koja je nadležna i za konzularne poslove i u BiH.

“Bilo kakva podrška izbornoj reformi koja bi diskriminirala građane Bosne i Hercegovine zbog njihove etničke ili vjerske pripadnosti nedvosmisleno je odbačena od većine parlamentarnih stranaka u Bosni i Hercegovini”, navedeno je, između ostalog, u demaršu.

Na ovo je reagovao Dodik rekavši da Turković “svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni”.

“Turković zloupotrebljava svoj položaj i iznosi lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsjedništva BiH.

Svojim djelovanjem nanosi štetu svima i nastoji da nas posvađa s prijateljskim zemljama, kao što je Država Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda”, naveo je Dodik.

Dodao je da je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom.

“Želim da zahvalim Državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH”, zaključio je Dodik.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
JUSUF NURKIĆ: KOLIKO MORAŠ BITI JADAN DA PRETUČEŠ FADILA I AJŠU KOJI SU U OSMOJ GODINI ŽIVOTA I TO ZA PRVI DAN RAMAZANA

Dvoje povratnika večeras je transportovano do Doma zdravlja u Višegradu, a policija je u Omeragićima gdje je u toku uviđaj Pročitaj više

NIKŠIĆ TVRDI DA MU JE SDA DAVAO MILIONE KM DA BUDU U KOALICIJI S NJIMA

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić gostovao je večeras u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. Sa popularnim voditeljom razgovarao je o aktualenim Pročitaj više

Pogledajte koje poznate ličnosti imaju završenu osnovnu školu, a ko ima diplome fakulteta

Iako su svoj život i karijeru izgradili zahvaljujući svom talentu u pjevanju, rijetko ko zna više o privatnom životu slavnih Pročitaj više

“Jelo bi se iz jedne tepsije, nisu se servirali tanjiri kao danas i nije se ovoliko bahatilo”

Posljednjih godina otežano hoda i služi se štapom, ali ga to ne sprječava da klanja i posti. Kaže kako ga Pročitaj više