Milošević najavio dramatičan rez: Slijedi precrtavanje nekih igrača. Mnogi će biti iznenađeni

VIJESTI

Ponižena reprezentacija BiH vratila se u Sarajevo nakon blamaže u Luksemburgu. Sinoć su izabranaci Save Miloševića izgubili sa 4:1, a selektor je po slijetanju dao izjavu.

“Porazi su uvijek bolni i nikome se ne dopadaju, ali je realnost takva”, naveo je Milošević.

Zadržavam mogućnost i dalje da zahtjevi koje postavljamo pred momke jesu možda malo veći od njihovih mogućnosti, ali sam prisiljen da to uradim jer moramo tačno vidjeti koliko ko može. Ne smijemo imati zabludu kad dođemo u baraž”, rekao je on.

Kaže da negdje i svjesno riskira, ali da se stvari jednostavno moraju istjerati na čistac.

“Najlakše je napraviti bunker i minimalno izgubiti, ali od toga nemamo ništa”, rekao je Milošević pa nastavio:

“Odmah sam poslije utakmice sinoć rekao da nivo intenziteta trke na utakmici nije bio dovoljan. Nije mi jasno do kraja kada vidim odnos nekih igrača u poređenju s nekim drugim. Iz toga proizilazi dosta stvari na terenu. Koncentracija od prvog minuta nije na niovu. Primimo gol na postavljenu cijelu odbranu što je neshatljivo. To nisu fudbalske stvari koje bih mogao da predvidim, ili da reagujem tokom igre. Evidentno je da ova ekipa kada primi gol dodatno psihološki padne i onda sve poslije ima lančanu reakciju”, smatra Milošević.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

On je pojasnio i zašto iz utakmice u utakmicu igramo s različitim timom.

“Ne volim da se pravdam niti sam neko ko će da traži opravdanje. Mi smo bez najboljih igrača uglavnom zbog povreda i to je nešto što nije do mene. Volio bih da smo svi na okupu i da konkretno radimo taktički pripreme za baraž”, rekao je Milošević.

Novinari su ga pitali može li se igrač procijeniti nakon jedne utakmice.

“Vjerujem da vidim sve, zajedno s pomoćnicima. Neki su me uvjerili da mogu, neki da ne. Ne bih zaista o imenima, ružno je, nije ni način da javno pričam. Jasno mi je i koji mogu, a koji ne mogu. Jasno mi je da ima i onih koji pokazuju zaista ekstremnu želju, bez obzira na igru tima i rezultat”, naveo je.

Dodao je da precrtavanje pojedinaca slijedi u martu, kada se igra utakmica baraža.

Momenat za precrtavanje će biti onaj u martu. Vjerujem da će mnogi biti iznenađeni, ali.. Rekao sam i prije utakmice momcima da sam ja tu da biram na osnovu onoga što vidim na terenu. Teren nemilosrdno pokazuje ko može, ko ne može”, zaključio je Milošević.