MINISTRICA TVRDI DA SE PORODICE S DJECOM VRAĆAJU IZ NJEMAČKE U BIH

U Kantonu 10 sutra počinje škola u svim školama, a veseli vijest da se vratilo i nekoliko porodica iz Njemačke te će mališani krenuti u novu školsku godinu.

Ministrica nauke, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10 Gordana Nakić kazala je u razgovoru za Fenu kako su radovi na školama, poput završetka uređenja fasade na Srednjoj školi u Glamoču te opremanje srednjih škola u Livnu i Tomislavgradu sa CNC uređajem i plastenikom za praktičnu nastavu, završeni čime su sve škole na području tog kantona spremne za početak nove školske godine.

Govoreći o upisu prvačića, ministrica je istaknula da je u prve razrede na prostoru ccijelog kantona ukupno upisano 342 učenika što je, kaže, za 20 učenika manje nego u isto vrijeme prošle godine .

“Imamo i nekoliko obitelji s djecom koje su se vratile iz Njemačke što nas veseli, jer se nadamo ne samo smanjenom iseljavanju, već i brojnijem povratku iseljenih”, istakla je Nakić.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
EMOTIVAN PRIZOR: Bh. reditelj Danis Tanović podijelio snimak o opravku sina Orhana (VIDEO)

Djelimičan proces oporavka ovaj bh. reditelj je podijelio u kratkom videu. Bh. oskarovac i reditelj Danis Tanović na svom Instagram profilu podjelio Pročitaj više

SVE SPREMNO ZA GOSTE: Hotelijeri u Neumu najavljuju rekordnu sezonu, smještaj skuplji za…

Neumljani će 2022. godinu upamtiti i po dovršetku dva velika cestovna projekta: magistralne ceste Stolac – Neum i Pelješkog mosta. Pročitaj više

ANDREJ NIKOLAIDIS ZA SB: “Aleksandar Vučić je vrlo opasan. Fokus njegovog Srpskog sveta više nije ni Kosovo ni Crna Gora, nego dio Bosne i Hercegovine”

Aleksandar Vučić je opasan, vrlo opasan protivnik. Pogledajte šta je tip uspio: da mu Vašington dozvoli da preuzme Crnu Goru, Pročitaj više

ESAD DURAKOVIĆ NA PROTESTIMA U SARAJEVU: “Vi ste, gospodine Schmidt, na dramatično pogrešnom putu, vodite ovu zemlju ka etničkom sukobu i krvoproliću!”

Demokratski svijet i mi, građani ove zemlje, šokirani smo, gospodine Schmidt, vašim antidemokratskim mjerama i političkim nasiljem koje provodite u Pročitaj više