Kategorije
VIJESTI

Moćni HDZ-ovac novinaru: Znam gdje živiš i da imaš dvije curice, đubre četničko

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za prijetnju protiv bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget Vinka Zulima.

Radi se o kvalificiranom obliku prijetnje novinaru Slobodne Dalmacije Vinku Vukoviću u vezi s obavljanjem njegovog posla. Za isto djelo optužen je i Bojan Ivošević, zamjenik Ivice Puljka, a i predložena sankcija je identična, godina dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Pobjesnio zbog pitanja o uhljebljivanju sina

DORH je u petak objavio obavijest o podignutoj optužnici bez navođenja identiteta. Navode da se osnovano sumnja na to kako je Zulim, tijekom telefonskog razgovora 20. siječnja, revoltiran pitanjem o zapošljavanju njegovog sina u Općini povišenim tonovima Vukoviću najprije uputio uvrede, a potom i ozbiljnu prijetnju, što je kod novinara izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za sebe i obitelj.

Vuković je nazvao Zulima da ga upita je li M.Z., za kojeg se navodi da je zaposlen u Općini, njegov sin. Na to je Zulim planuo i rekao Vukoviću da zna tko je i gdje živi te da ima dvije curice. Vrijeđao ga je nazivima “đubre četničko, smeće udbaško”. Spomenuo je i mogućnost dolaska na Vukovićevu adresu stanovanja, na što ga je novinar pitao što bi napravio da dođe. Zulim mu je kazao da bi ga poljubio u čelo, navodi se u optužnici.

Kaže da je sve okrenuo na šalu

Zulim je ispitan u Državnom odvjetništvu te je negirao prijetnju. Kaže da je djecu spominjao u kontekstu toga da se njegov sin ostavi na miru. Tvrdi da ga je Vuković vrijeđao da je kriminalac i lopov te da ga je opsovao. Kazao je i kako je htio na kraju sve okrenuti na šalu i da se bio spreman sastati s Vukovićem, zagrliti ga i poljubiti.

Vinko Vuković kratko je slučaj komentirao za Dalmatinski portal.

“Neugodno sam iznenađen što sam o optužnici doznao od novinara, a ne Državnog odvjetništva, no drago mi je što je pet i pol mjeseci nakon prijave napravljen pomak i dignuta optužnica, ponajprije zbog moje obitelji i svih novinara koji pošteno obavljaju svoj posao i trpe prijetnje i uvrede od raznih zulima”, kazao je Vuković.

HDZ-ovac poznat po žderanju

Index je o Zulimu pisao više puta, a otkrili smo da je, uz pomoć najbližih suradnika, na reprezentaciju u 2018. godine potrošio 295.704,19 kuna.

Prema službenim podacima, samo je u jednom danu, a bilo je to 13. ožujka 2018. godine, u dva restorana, Frankie i Barba Bore, potrošio 6952 kune – u Frankieju 2273 kune, a kod Barba Bore 4679 kuna. Svega šest dana kasnije u segetskom restoranu Angerona pojeo je i popio 5309 kuna.

Inače, Zulim je bio zastupnik u saboru i to u aktualnom sazivu. Sabor je napustio krajem siječnja, a nije zabilježeno da se ikad javio za riječ.

index.hr