MOMAK I DJEVOJKA ŠMRKALI SPID PA BACALI RUČNE BOMBE!?

U mjesti Ostojići, općina Trnovo, sinoć su u 23:15 sati pripadnici PU Hadžići i Trnovo kontrolisali dvije osobe u parkiranom automobilu Citren C5.

Izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o E. M. (27), rođen u Srebrenici, nastanjen u Sarajevu i I. H.(41) rođena u Bihaću, gdje je i nastanjena, sa boravkom u Sarajevu. Prilikom pregleda kod njih su pronađene i oduzete dvije ručne bombe i dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Oboje se dovode u vezu sa prijavljenim krivičnim djelima izazivanja opće opasnosti na štetu F. E. iz Trnova izvršena u ranijem periodu, a kojom prilikom je aktivirana ručna bomba.

– O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se navedena lica liše slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela iz člana 323. stav 1., člana 239. stav 3. i člana 371. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija)-saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policija nastavlja rad na pronalasku još jedne osobe čiji je identitet poznat, a koje se dovodi u vezu sa navedenim događajem.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢
Trenutno se čita:
CHRISTIAN SCHMIDT PONOVO U AKCIJI: Promijenit će Ustav FBiH da još više ojača HDZ – ko dobije podršku 2/3 Hrvata u Mostaru bit će vladar Federacije!

Kako bi obezvrijedio Lendin potpis, u OHR-u su proteklih mjeseci tražili rješenje koje bi, istovremeno, ojačalo HDZ BiH, odnosno (pot)predsjednika Pročitaj više

Monstrum pušten na slobodu!

Bojan Prodan iz Višegrada, osumnjičen za napad na Fadila i Ajšu Memišević iz sela Omeragići kod Višegrada pušten je na Pročitaj više

EKSPRESNA REAKCIJA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Gospodine Schmidt, ukinite izbore i sa američkim ambasadorom birajte vlast i sastav parlamenta u Federaciji BiH!”

"Umjesto navedenog navodnog rješenja koje bi Schmidt trebao nametnuti, predlažem mu da razmisli o jednostavnijem, efikasnijem i neskriveno jasnijem šovinisticko-fašističkom Pročitaj više

RADOVAN VIŠKOVIĆ KOMENTIRAO DOLAZAK ZORANA MILANOVIĆA U BiH: “Odlikovanje brigade HVO-a od strane hrvatskog predsjednika…”

"Derventa je, i prije i poslije posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, bila i ostala grad heroj i simbol stradanja i Pročitaj više