MONSTRUOZAN NAPAD BIVŠEG PUKOVNIKA HVO-a NA MAJKE SREBRENICE: “Počele su njegovati antihrvatski narativ koji se karcinomski širi među…”

VIJESTI

Pored predsjednika susjedne Hrvatske Zorana Milanovića, napad na Majke Srebrenice stigao je i iz Širokog Brijega. Učinio je to ministar iz Zapadnohercegovačkog kantona Mladen Begić, inače pukovnik HVO-a, vojske koja je sprovodila udruženi zločinački poduhvat tokom agresije na BiH.

“Hrvatska vojska i HVO su spasili i oslobodili Bosnu i Hercegovinu. Bez hrvatskih snaga, koje su danas dio NATO Saveza, ove majke bi bile vrlo vjerojatno i majke Bihaća, Cazina, Kladuše, a možda i majke cijele BiH. Upravo zbog patnje koju su same preživjele trebale bi imati suosjećanja i poštovanja za hrvatske majke koje su izgubile sinove dok su oslobađali Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Begić za portal Bild.ba.

Optužio je Majke Srebrenice da se stavljaju u dnevnopolitičku službu “radikalnim bošnjačkim strankama”.

č𝘭𝘢𝘯𝘢𝘬 𝘴𝘦 𝘯𝘢𝘴𝘵𝘢𝘷𝘭𝘫𝘢 𝘪𝘴𝘱𝘰𝘥 𝘰𝘨𝘭𝘢𝘴𝘢

 

“Neprincipijelno je i degutantno da se Majke Srebrenice na ovaj način stavljaju u dnevnopolitičku službu radikalnim bošnjačkim strankama i pojedincima. Kada su svojevremeno predsjednici Hrvatske davale laskave titule tada im NATO nije smetao, kada su u Kninu slavile Oluju, također im nije smetao. Danas im smeta jer je država Hrvatska kroz svoje Oružane snage dio tog istog NATO-a”, poručio je bivši pukovnik zločinačkog HVO-a.

Tvrdi da njeguju “antihrvatski narativ”.

“Očito je da su i Majke Srebrenice počele njegovati antihrvatski narativ koji se karcinomski širi među dijelom bošnjačkog društva. Namjere da se simbolično pa onda i stvarno zatre hrvatski identitet neće proći i Bosna i Hercegovina nikada neće biti država samo jednoga naroda koliko god se neke politike tomu nadale”, zaključio je Begić.

SB